İnsan hakları savunucuları: İktidar demokrasiye darbe vuruyor

İnsan hakları savunucuları, AKP-MHP iktidarının düşman hukuku uyguladığını, demokrasiye darbe vurduğunu belirterek, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin gasp edilmesine tepki gösterdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin gasp edilmesine tepki gösterdi. Beyoğlu’nda bulunan İHD İstanbul Şubesi'nde düzenlenen toplantıda salona, “Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun yanındayız. İnsan hakları savunucuları susturulamaz" pankartı asıldı.

'DÜŞMAN HUKUKU VE DARBE'

 Toplantıda konuşan TİHV üyesi Ümit Biçer, muhalefete yönelik düşman hukuku siyaseti izlendiğine dikkat çekerek, bu siyasetin uygulamalarını, "hukuk garabeti" olarak değerlendirdi. Demokratik taleplere ağır darbeler vurulduğuna işaret eden Biçer, "İnsan hakları savunuculuğu yaptığı için Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun cezalandırılması, bütün toplumu nereye sürüklemek istediklerini, karanlığa ve yalana mahkum etmek istediklerini gösteriyor" dedi.

'SESSİZ KALMAYACAĞIZ'

Biçer, hukuk tanımayan uygulamalara sessiz kalmayacaklarını ifade ederek, insan hakları savunucuları olarak hakikatin sesi, onurlu ve insanca bir yaşamın yapıtaşları olacaklarını belirtti. "Ömer Faruk Gergerlioğlu halkın vekili olmaya biz de onun yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuşan Biçer, şunları belirtti: "Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi, insan hakları savunucularını baskı altına alma çabasından başka bir şey değildir. Türkiye, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Savunucuları Bildirgesi'nin tüm hükümlerine ve taraf olduğu uluslararası belgelere uygun bir şekilde insan hakları savunucularını korumakla yükümlüdür. Oysa yapılan tersidir."

Biçer, son olarak demokrasiden yana tüm kesimleri, hukuksuzluğa karşı Gergerlioğlu ile dayanışmaya çağırdı.