‘İntikam Birimi’ adlı grup Sultan Ahmet sabotajını üstlendi

Kendilerine “Şehit Xelil Jehat İntikam Birimi” adını veren bir grup, İstanbul’da 12 ve 21 Haziran tarihlerinde düzenlenen iki ayrı eylemi üstlendi.

“Şehit Xelil Jehat İntikam Birimi”, Raperina Gel isimli sitede yayınlanan açıklamasında, Sultan Ahmet Meydanı’ndaki sabotaj eylemi ve doğal gaz boru hattına yönelik eylemi üstlendi.

Açıklamaya göre, 12 Haziran günü saat 14.00 sıralarında Türk devletinin turizm merkezlerinden olan Sultan Ahmed Meydanı’nda bir sabotaj eylemi gerçekleşti. “Eylemin ardından olay yeri polis tarafından kuşatıldı, gerçekleştirdiğimiz bu eylemin sonuçları ise netleştirilemedi” denilen açıklamada, eylemin detaylarına yer verilmedi.

21 Haziran akşamı ise İstanbul’da doğalgaz boru hattı yapımında çalışan bir kepçeyi ateşe verdiklerini belirten grup, “Uzun süre yanmaya devam eden kepçe kullanılamaz hale getirildi” dedi.

Turizmden gelen kazancın “işgalci Türk devletinin kirli savaş kasasına girdiği ve Kürdistan coğrafyasına bomba olarak düştüğünü” ifade eden grup, “Bu nedenle turizm merkezleri hedefimiz olmaya devam edecektir” diye uyardı.