‘İntikam Birimi’: Mezar tahrip eden TEM polislerini vurduk

Kendilerine “Şehit Xemgin Roj İntikam Birimi” adını veren bir grup, Amed’de “şehitlikleri tahrip eden” TEM polislerine yönelik bir eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Şehit Xemgin Roj İntikam Birimi imzalı açıklamada, “22 Ağustos günü gece saatlerinde zırhlı araçlarla gelerek Amed’in Bağlar ilçesindeki Yeniköy mezarlığına baskın yapıp şehitlikleri tahrip eden TEM polislerine yönelik Şehit Xemgin Roj İntikam Birimimiz tarafından etkili bir eylem gerçekleştirilmiştir” denildi.

İntikam Birimi, “İşgalci barbar TC polislerinin şehitlikleri yıktığı esnada Yeniköy mezarlığı girişinde toplanan polisler birimimiz tarafından el yapımı bombalar ve ferdi silahlarla vurulmuştur” diye ekledi.

Eylemde ölü ve yaralıların olduğunu ancak sayısını netleştiremediklerini belirten İntikam Birimi, “Eylemin ardından işgalci polisler olay yerini ablukaya alarak ölü ve yaralılarını hastaneye kaldırmıştır” diye belirtti.

Türk devleti ve işgalci polislerinin “yaptıkları barbarlıkların bedelini her gün ödeyeceğini” belirten İntikam Birimi, “Şehitliklerimizden dahi korkan barbar TC devletinin mezarlık ve şehitliklerimize yaptığı vahşi saldırıların intikamını eylemlerimizle almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.