İntikâm Birimleri'nden 3 kentte eylem

İntikâm Birimleri, 15 Şubat’a karşı Amed, Van ve İstanbul’da devlet güçlerine ve işbirlikçilere dönük eylemler düzenledi.

İntikâm Birimleri tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası 15 Şubat Komplosu’nun yıl dönümü yaklaşırken Amed, Van ve İstanbul’da düzenlenen eylemlere ilişkin bilgi verildi.

Açıklama şöyle:

“Bu mücadele değerlerinin yaratıcısı olan Önder Apo, en zor koşullarda toplumsal özgürleşmeden geri adım atmadı. Tüm çabası eşitlik ve özgürlük temelinde doğru bir barış mücadelesi geliştirmek oldu. Kapitalizmin ilkesiz teslimiyet yaklaşımı karşısında ilkeli bir Önderlik duruşu ile yanıt oldu. Önderlik tüm ezilenler için, onların özgürce yaşamaları için çalıştı. Bu nedenle stratejik olarak halklara kurulan tuzağın ve komplonun boşa çıkarılması Önder Apo nun özgürlüğü ile mümkündür. Bu temelde Şehit Viyan yoldaşın dediği gibi; Başkan Apo’suz, ideolojisiz, iradesiz bir yaşamı kabul etmeyeceğiz, bizi buna alıştırmaya çalışan düşmanın üzerine her yerde fedai olup direnişimizi zaferle taçlandıracağız.”

İntikâm Birimleri, son eylemlerini de şöyle duyurdu:

“AMED

3 Şubat Pazartesi

Şehit Sakine Cansız, Şehit Viyan Soran İntikâm Birimi,

Amed’in Bağlar ilçesinin şehitlik bölgesinde grup halinde dolaşan işgalci polislere el yapımı bombalar ile eylem düzenlenmiş; 4 düşman polisi yaralanmış, bölgeye çok sayıda ambulans ve düşman birliği gelmiş, birimlerimiz kayıpsız alandan çekilmiştir.

Şehit Sakine Cansız, Şehit Viyan Soran İntikâm Birimi,

Sur ilçesinin Alipaşa Anzela Parkı karşısında devriye gezen akrep araca el yapımı bomba atmış, araç hasar almış, düşman alandan kaçmıştır.

VAN

30 Ocak Perşembe

Şehit Sakine Cansız, Şehit Viyan Soran İntikâm Birimi, Van’ın Edremit ilçesindeki Şabaniye Mahallesi’nde devriye gezen Ranger zırhlı araca el yapımı bomba ile vurmuş, araç hasar alarak kaçmıştır.

İSTANBUL 

31 Ocak Cuma

Şehit Sakine Cansız, Şehit Viyan Soran İntikâm Birimi, Kadıköy Fikirtepe’de bir BİM mağazasını yakmış, mağaza büyük hasar almıştır. Bostancı Göztepe bölgesinde işbirlikçilere ait 5 aracı yakmış, araçların tamamı imha olmuştur.

Birimlerimiz Alibeyköy’de işbirlikçi bir restoranı uyarı amaçlı yakmıştır.”