İntikâm birimlerinden uyarı

İntikâm birimleri, son günlerde gerçekleştirdikleri eylemlerin bilançosunu açıkladı. Türk devletini uyaran İntikam birimleri, "İmralı’dan sağlıklı bilgi alana kadar eylemselliği yükseltme kararı aldık" dedi.

Şehit Savaş Amed, Şehit Sakine Cansız, Şehit Baran Dersim intikâm birimleri, bugün yazılı açıklama yaptı.
İntikâm birimlerinin açıklaması şöyle:
"Çok iyi bilinmeli ki İmralı sıradan bir yer değildir. Başta Kürt halkı olmak üzere tüm halkların ve ezilenlerin özgürlük iradesi Önder Apo buradadır. Dolayısıyla buraya sıradan yaklaşım olmaz, burada yaşanan her şeyin bir ideolojik ve siyasal anlamı vardır. Burada yaşanacak bir felaket faşist TC'yi yakar, yerle bir eder.
Bugün tüm dünya insan sağlığı için mücadele ederken faşist Erdoğan ve çetesi, halka sağlık götüren belediyeleri gasp etmekte, Kuzey ve Güney Kürdistan sınırında işgali geliştirmekte, Bakur'da dağları bombalayıp Kürdistan'da ölümleri  derinleştirmekte, zindanlarda insanları ölüme terk etmekte, tutuklamalarla birlikte ahlaksızca özel bir savaş yürütmekte.
Bu ahlaksızlığa karşı intikâm birimleri olarak, tüm devrimci-demokratik güçler olarak, İmralı’da yaşanan ve yaşanacak olan her şeyden TC devletini, AKP-MHP iktidarını sorumlu tutacağımızı buradan bir kez daha belirtiyoruz. Bilinmeli ki, yapılan her türlü kötülüğün hesabı, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da misliyle sorulacaktır. Yapılan kötülükler hiç kimsenin yanına kâr olarak kalmayacaktır.
İmralı’dan sağlıklı bilgi alana kadar eylemselliği yükseltme kararı aldık. Türk metropol yerlerini yangın yerine çevirecek, Kürdistan'da AKP-MHP işbirlikçisi ajan kontralar hedefimiz olacak. 'Özgür Önderlik ile yaşamı inşa edecek, 'Önderliksiz bir hayatı yaşamama ve yaşatmama' şiarıyla alanlarda olacağız."

EYLEMLER

İntikâm birimleri, son günlerdeki eylemlerine ilişkin de şu bilgileri verdi:

VAN
"20 Mart Cuma Van İpekyolu Xacort Mahallesi Sürmeli bölgesinde isyan ateşiyle yanan Newroz ateşini sindiremeyen düşman kontraları, mahalleye giremeden öz savunma birimlerimiz tarafından el yapımı patlayıcılar ile vuruldu. İki noktada işgalci güçlerle çatışıldı. İşgalci güçler sonuçsuz geri çekildi.
Aynı gece birimlerimiz Van'da üç merkez ilçedeki 21 noktada Newroz ateşini yaktı.

20 Mart'ta Tuşba, İskele ve Yalı mahallelerinde bir polis bir korucuya ait iki araç yakılarak Newroz ateşi yükseltildi.

23 Mart'ta İpekyolu Bostaniçi polis karakoluna kısa namlulu silahlarla eylem düzenlendi. Eylem sonucu polis ölü ve yaralıları netleştirelemedi.

AMED
20 Mart'ta Amed'de 3 merkez iki dış ilçede 21 noktada Newroz ateşini yakıldı. Düşmanla Bağlar ve Bismil'de çatışıldı. Havai fişeklerle düşmana geri adım attırıldı.

22 Mart'ta Amed Kayapınar'da resmi polis aracına el yapımı patlayıcı atıldı, araç darbelendi.

23 Mart'ta Sur'da işgalci polislere yemek dağıtımı yapan lokanta birimlerimiz tarafından yakıldı.

İSTANBUL
19 Mart'ta İstanbul'un Esenler ilçesinde faşist AKP işbirlikçisine ait bir iş yeri yakıldı.

18 Mart'ta İstanbul Sultanbeyli'de AKP'li ilçe yöneticisine ait bir lüks araç aynı gece faşist sisteme çalışan 2 hatlı minibüs birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi."