‘İşgalci düşmanı yenilgiye uğratacağız’

Türk devletinin kimyasal silah dahi her türlü saldırıda bulunduğunu belirten HPG gerillası Alman Azad Şevger ve YJA Star gerillası Evîndar Kürdistan, ne olursa olsun düşmanı yenilgiye uğratacaklarını belirtti.

HPG gerillası Alman Azad Şevger ve YJA Star gerillası Evîndar Kürdistan, Türk devletinin işgal saldırılarına ilişkin konuştu.

Mayıs Ayı Şehitleri vesilesiyle Haki Karer ve Hozan Mizgin şahsında devrim şehitlerini anan YJA Star gerillası Evîndar Kürdistan, şehitlerin çizgisinde mücadele ettiklerini söyledi. Türk devletinin saldırılarına asla boyun eğmeyeceklerini belirten Evîndar Kürdistan, “Türk devleti kimyasal silah dahil her türlü saldırıda bulunuyor, bu halkın çocuklarını vahşice katlediyor ama ne yaparsa yapsın ne gerillayı, ne de Kürt halkını yok edebilir. Bu temelde 2022 yılını başarı yılı yapacağız. Arkadaşlarımız nasıl ki Zap’ta Skorsky düşürdülerse biz de bu şekilde işgalci düşmanı yenilgiye uğratacağız. Bu yıl Rêber Apo’nun ve Kürt halkının özgürlük yılı olacaktır” diye konuştu.

PKK’nin Demokratik Ekolojik Kadın Özgürlükçü Paradigması’ndan etkilenen birçok enternasyonal sosyalist gerilla saflarına katılıyor. Bu gerillalardan biri de Alman Azad Şevger. Geldiği Kürdistan dağlarına  çok çabuk adapte olan ve Kürtçe öğrenen Azad Şevger, hem Kürtçe, hem de Almanca tüm gençlere hitap ederek ‘’werin cenga azadiyê’’ çağrısı yaptı.