ÖHD: Gözaltındaki Mıhçı işkenceye uğradı

ÖHD İstanbul Şubesi, gözaltına alınan ve Süleyman Soylu'nun hedef gösterdiği Mehdi Mıhçı’nın, insanlık dışı işkencelere maruz kaldığını ve ölümle tehdit edildiğini açıkladı.

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi, 4 gündür gözaltında tutulan Mehdi Mıhçı’nın durumuna ilişkin dernek binasında basın açıklaması yaptı.  Açıklamanın yapıldığı salona “İşkence insanlık suçudur” yazılı pankart asıldı. Açıklamayı Mıhçı’nın sürecini takip eden ÖHD İstanbul Şube yöneticilerinden Vedat Çağırtekin okudu. Mıhçı’nın 7 Ağustos günü TEM'e bağlı polisler gözaltına alındığını ifade eden Çağırtekin, “Mıhçı gözaltına alındığı andan itibaren işkenceye uğramıştı” ifadesini kullandı.

Mıhçı’nın gözaltına alındıktan sonra polisler tarafından emniyette mülakat adı altında bir odaya kapatılıp bilgi istendiğini aktaran Çağırtekin, "Ölümle tehdit edildi" dedi.

İşkencenin bir sonraki gün devam etmesi üzerine Mıhçı’nın süresiz olarak açlık grevine girdiğini aktaran Çağırtekin, Mıhçı’nın bu grevi sürdürdüğünü anlattı.