Özgür Gündem hakkındaki iki dava ertelendi

Özgür Gündem Gazetesi’ne ilişkin iki davanın duruşmaları görüldü. Her iki davada da bir sonraki duruşmalar 13 Temmuz’a ertelendi.

Özgür Gündem Gazetesi, Türk iktidarının çıkardığı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılmış ve dava konusu olmuştu.

Davalardan birinde gazetenin Eş Genel Yayın Yönetmenleri Hüseyin Aykol ve Zana Bilir Kaya, gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ile Kürt Siyasetçi Hatip Dicle’nin “Hükümeti, yargı organlarını veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama” ve “Türk milletini, Cumhuriyetini ve Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılama” suçlanıyor.  İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Aykol, Kaya, Kızılkaya ve Dicle katılmazken, avukatları Özcan Kılıç ve Sercan Korkmaz hazır bulundu. Dicle hakkında yakalama emrinin infazının beklenmesine karar veren mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı 13 Temmuz’a erteledi.

Aynı mahkemede, Özgür Gündem ile dayanışmak amacıyla başlatılan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan Gazeteci Can Dündar ile gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya’nın yargılandığı davanın 16’ncı duruşması görüldü. Her ikisi “kamu görevlisine hakaret” ile suçlanıyor.

Mahkeme heyeti, bu davada Can Dündar hakkındaki yakalama emrinin infazına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 13 Temmuz'a erteledi.