Özgürlük Nöbeti’nde 545. hafta

Strasbourg’da devam eden Özgürlük Nöbeti’ni 545. haftasında devralan Darmstadt’tan gelen yurtseverler, tarihi bir süreçten geçildiğini, bu süreçte gerillaya, Önderliğe omuz verilmesi ve sahiplenilmesi gerektiğini belirtti.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 545. haftasına girdi.


Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden ve her haftasını Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının devraldığı Özgürlük Nöbeti 545. haftasını, Darmstadt’tan gelen yurtseverler devraldı.

Grupta Rênas Kılıç, Selim Oltan ve Feyzi Özçelik yer alıyor.

Grup sözcüsü Kılıç grup adına yaptığı açıklamada: “Tüm Kürdistan halkına selam ve saygılarımızla. Biz bugün Darmstadt grubu olarak Önderlik nöbeti için Strasbourg’dayız. Bilindiği gibi yıllardır bu Önderlik nöbeti burada sürdürülüyor. İçinden geçtiğimiz zaman dilimi çok tarihsel bir zamandır. Önderliğin dediği gibi hiçbir zaman bu süreç kadar kritik değildi. Her yurtsever Kürt, onurlu Kürt üzerine düşen görevi yerine getirmelidir, Önderliğine sahip çıkmalıdır. Onuruna sahip çıkmalıdır. Değerlerine ve partisine sahip çıkmalıdır. Tüm Kürt bireyleri de biliyor ki partimiz bugün dünyanın her yerinde benzersiz bir mücadele yürütüyor. Gerillamız Zap, Metina, Heftanin ve tüm Kürdistan dağlarını düşmana mezara çevirmiş. Ancak özellikle biz diaspora Kürtleri gerillaya omuz vermeliyiz, partimize, Önderliğimize omuz vermeliyiz. Önderlik diyor ki eğer yoldaş olacaksanız yoldaşlığınızı yerine getirmelisiniz. Sadece yoldaşım demekle olmuyor. Öte yandan en önemlisi de insanın kendi Önderliğine yoldaşlık yapabilmesidir. Buradan bir kere daha Önderliğimize, halkların önderliğine selamlarımızı yolluyoruz. Bu vesileyle partimizin 45. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Biji Serok Apo! Biji gerilla! Biji PKK! Biji Kurdistan!”