Şenyaşar Ailesi adalet için yeniden Adliye önünde

Sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle “Adalet” nöbetini üç gün boyunca evde sürdüren Şenyaşar Ailesi, 49’uncu gün yeniden Urfa Adliye önüne dönerek, “vicdanı olan herkesi dayanışmaya” çağırdı.

Şenyaşar ailesi, 49 gündür adalet talebiyle nöbet tutuyor. Son günlerde sokağa çıkma yasağı nedeniyle Urfa Adliyesi önüne gidemeyen aile, üç gündür nöbeti evde sürdürüyor.

Nöbet eylemi, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar tarafından yürütülüyor.

Eylem sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle son üç gün evde devam etti. Yeniden Urfa Adliyesi önüne anne Emine Şenyaşar, şu ana kadar adalet arayışlarına bir cevap verilmediğini belirtirken, adalet aradıkları için oğlunun darp edildiğini ve defalarca gözaltına alındıklarını hatırlattı.

Şenyaşar, “Oğluma ceza verdiler. Yıldızların tutuklularına da az ceza vererek serbest bırakacaklar. Ailemi hastanede katledenler dışarda serbestçe geziyorlar. Biz bu Ramazan ayında burada adalet arıyoruz. Bu Ramazan ayında bize haram ettiler” dedi.

 

Şenyaşar Ailesi, Twitter üzerinde ise şu mesajı paylaştı: “Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 3 gündür ‘Adalet’ mücadelemizi evimizde devam ettiriyorduk. 49. günde yine adliye binası önündeyiz. Gerçek ‘adalet’ sağlanana kadar buraya gelmeye devam edeceğiz. Vicdanı olan herkesi buraya dayanışmaya çağırıyoruz...”