Açlık grevindeki Yusuf: Eylemimizde kararlıyız

Gebze Cezaevinde açlık grevindeki tutsaklardan Hacer Xelil Yusuf, eylemlerine kararlı şekilde devam ettiklerini belirterek, "Kimse kararımızı sorgulamamalı" dedi.

Gebze Kapalı Cezaevinde 25 yıldır tutsak olan, 146 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan Hacer Xelil Yusuf, ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde ilk günkü gibi direnişlerinde kararlı olduklarını belirtti.

'KİMSE KARARIMIZI SORGULAMAMALI'

Ölüm orucuna başlayan arkadaşlarının direnişlerini selamlayan Yusuf, şunları söyledi:

"Bizim için önemli olan içinde bulunduğumuz zaman ve eylemimizdir. Ölüm orucu eylemi başladı. Ama ben ölüm orucu demiyorum, ‘yaşam günü’ diyorum. Yaşam günü eylemine başlayan tüm yoldaşlarımı selamlıyorum. Bizler ilk gün ne dediysek şimdi de aynı şeyi söylüyoruz. Biz kararlıyız. Bunu kim kabul eder yada etmez. Kimsenin kararımızı sorgulamaya ve tartışmaya hakkı yoktur. Kararımız üzerinde kimsenin konuşma hakkı yoktur. Bizler başta bu tecridi kıracağımızı nasıl söylediysek şimdi de aynı moral ve kararlılıkla eylemimizi sürdürüyoruz.  Önderliğimiz 20 yıldır tutsaktır. Bu bizim için öz eleştiri ve en büyük ayıptır."

'ANNELER BİZE ÖNCÜLÜK EDİYOR'

Tutsak annelerinin zindanların önünde yaptıkları eylemlerin yayıldığına vurgu yapan Yusuf, şöyle devam etti:

"Annelerimizin eylemlerini büyük bir saygıyla selamlıyorum ve hepsinin ellerinden öpüyorum. Her zaman söylediğimiz gibi, ancak annelerimiz bize öncülük edebilir. Anneler Günü zindanların önünde eylem yapan tüm annelerin şahsında, tüm devrimcilere, gerillaya ve Kürdistan'daki tüm annelere kutlu olsun."

'GÖRÜŞME DİRENİŞİN SONUCU'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmenin, direnişlerinin sonucu olduğunu belirten Yusuf, "Halkımız iyi bilsin ki yapılan görüşme direnişin sonucudur. Bizler her dakika amacımıza ulaşıyoruz. Dediğimiz gibi devrim zamanıdır. Hiç kimse merak etmesin, büyük bir moral ve kararlılıkla amacımıza ulaşıyoruz. Herkesin 'tecridi kıralım' eylemine katılmasını diliyorum. Tüm halkımız ve dostlarımıza çağrımız budur."

SAĞLIK DURUMLARI

Yusuf, sağlık durumlarına ilişkin ise şunları söyledi: "Burada günlerimiz ağır geçiyor. Belli düzeyde kaybedilmiş kilolar var. Buradaki idarenin baskıları da var. Zafer halkımızın ve hareketimizin olacaktır."