Adigey’de açlık grevini yeni grup devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla Adigey’de başlatılan açlık grevini yeni grup devraldı. 

Rusya Federasyonu'na bağlı Adigey Özerk Cumhuriyeti'nde yaşayan Kürtlerin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride karşı başlattıkları açlık grevini yeni grup devraldı. 

'HALKIMIZ EYLEMCİLERE DESTEĞİNİ BÜYÜTMELİ'

Adigey Kürt Kültür Merkezinde yapılan açık grevine katılan on beş eylemci yerini yeni gelen gruba bıraktı. Grevi devralan yeni grubun sözcüsü İsa Aliyev, şunları söyledi: "Üç yıldır Önderliğimizden haber alamıyoruz. Önderliğimize uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla Leyla Güven'in başlatmış olduğu açlık grevi devam ediyor. Biz de Rusya’da yaşayan Kürtler olarak Önderliğimize uygulanan bu ağırlaştırılmış tecridi protesto ediyor ve Leyla Güven’e destek veriyoruz. Uluslararası günlerin Kürt halkının dünyanın dört bir yanında başlatmış olduğu bu açlık grevlerindeki taleplerine kulak vermesini istiyoruz. Ayrıca halkımız da eylemcilere destek olarak mücadelelerini yükseltmelidir."

Diğer eylemciler de Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Rojava’ya dönük tehditlerini kınadı.