Adliye önünde siyasi soykırım protesto edildi

ESP'ye yönelik siyasi soykırım, İstanbul Adliyesi önünde protesto edildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) yönelik siyasi soykırım operasyonunda gözaltına alınan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu ile 14 parti yönetici ve üyesinin emniyet ifadeleri tamamlandı. İfadesi bitenlerin Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne çıkarılması beklenirken, ESP üyeleri, burada açıklama yaparak, siyasi soykırımı protesto etti.

'BU İKTİDARIN KİMSEYE VERECEĞİ BİR ŞEY KALMADI'

HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda kişi eyleme katıldı. “Gözaltılar serbest bırakılsın. Bize gücünüz yetmez, biz kazanacağız” pankartının açıldığı eylemde, “Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganı atıldı.
Uğurlu, iktidara seslenerek, "Sizi eleştiren belediye eşbaşkanlarımızı tutukluyorsunuz. Ebru Timtik’i ölüme götüren sizin adaletinizdir. Saraydan bir emir verilir, bizim arkadaşlarımız gözaltına alınır. İtirafçı bulunur, arkadaşlarımız ölüme mahkûm edilir. Bu iktidarın gençlere, kadınlara, yoksullara vereceği bir şey kalmadı. Biz buradan bir kez daha söylüyoruz; bütün baskıcı politikalarınıza rağmen örgütlenmeye, demokrasiyi, barışı dile getirmeye devam edeceğiz. Sizin şu adalet saraylarınızdan bütün arkadaşlarımızı çekip alacağız” dedi.

'SOSYALİSTLER VE KÜRTLERİN İRADESİNİ KIRAMAZSINIZ'

SKM Genel Sözcüsü Deniz Aktaş da "Sosyalistleri, Kürtleri gözaltına alarak, iradesini kırabileceğini sanıyorlar" dedi.
SGDF MYK Üyesi Nazlı Yöyler de "Bugün buraya faşist diktatörlüğün kurmaca mahkemelerinde yoldaşlarımızı almaya geldik" mesajını verdi.
İzmir Milletvekili Murat Çepni ise uzunca bir süredir işkence, gözaltı, tutuklama ve katliamın saray iktidarının temel yönetme biçimi haline geldiğini söyledi.