Ahmet Şık hakkında fezleke

İstanbul Milletvekili Ahmet Şık hakkında Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektör Melih Bulu protestosunda yaptığı açıklama nedeniyle fezleke hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık hakkında, Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektör Melih Bulu protestoları sırasında "sokağa çıkın" çağrısı yaptığı gerekçesiyle dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı. 

Fezlekeyi Adalet Bakanlığı'na gönderen Başsavcılık, Şık hakkında “suç işlemek için alenen tahrik” iddiasıyla geçtiğimiz Şubat ayında soruşturma başlatmıştı. 

Ahmet Şık soruşturma konusu edilen, kayyum rektör protestolarında gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakıldığı gün yaptığı açıklamada şunları söylemişti: 

“Kimse seçimle gidiyorlar sayıklamasının peşinden gitmesin artık. Çünkü mafyayla; hukukla mücadele edilmez. Bunların hukuku ile mücadele edilmez. Evrensel hukuk normlarının olduğu bir hukukla mücadele etmek için herkes yurttaşlık görevini yerine getirmeli, bu mücadeleye omuz verilmeli. İsim vererek de söyleyeceğim Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı veli toplantısında anne babalara yaptığı çağrıyı kimse ciddiye almasın. Burada çok ağır bir yük var ve bu yükü kaldırmak sadece bu genç arkadaşların tek başına yüklenebileceği bir ağırlık değil. Hep birlikte ona el atmamız gerekiyor ve hep birlikte o taşı kaldırıp atacağız. O taşın adı saray rejimi.”