Ailelerin Adalet Nöbeti 100. gününde

İzmir ve Denizli'de hasta tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti 100. gününde.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü ve cezaevlerindeki tecride son verilmesi için tutsak yakınlarının İzmir'de başlattığı Adalet Nöbeti 100’uncu gününde Buca Kırıkları Cezaevi önünde sürdü. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karabağlar ve Buca İlçe Örgütü destek verdi. Adalet Nöbetinde, "Hasta tutsaklara özgürlük" "Deng bide zindanan" "Girtiyen nexweş re azadî" yazılı önlükleri giyen tutuklu yakınları, sık sık, “Hak hukuk adalet”, ”Bijî berxwedana zindana” sloganları attı.

Adalet Nöbeti’nde söz alan HDP üyesi Cahit Gunay, ailelerin eylemlerini desteklediklerini belirterek, cezaevlerinde 600'de fazla ağır olmak üzere bin 600 hasta tutsağın cezaevinde tutulduğunu hatırlattı. Gunay, “İki gün önce tahliyesine 10 gün kala Zülküf Yıldırım katledildi. Devlet halkına bu kadar baskı uygular mı? Cezaevlerindeki çocuklarımızın istediği insanca, özgürce yaşamaktır. Bizde burada adalet ve insan hakları diyoruz. Neden yasalar kanunlar uygulanmıyor" diye belirtti.
Son bir yılda 43 tutsağın yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Gunay, Aysel Tuğluk'un Kürt olduğu için tahliye edilmediğini söyledi. Gunay, “Müebbet hapis cezası alan Çevik Bir, Aysel Tuğluk’la aynı hastalığı var. O bırakılıyor. Ancak Aysel Tuğluk bırakılmıyor. Tutsaklara yönelik onursuzlaştırma ve tecrit politikalarına son verin” diye konuştu.

DENİZLİ

Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan ağır hasta tutsak Ekim Polat’ın sağlık durumu kötüye gitmesi üzerine oturma eylemi başlatan annesi Songül İlker’in eylemi de 5’inci gününde. Anne Polat, “Oğlumun tedavi için başlattığı açlık grevi eylemi 17’inci gününde. Bu durum oğlumun sağlığının daha da kötüye gitmesine neden oluyor. Cezaevi birinci müdürü oğlumun tedavi olması için başka cezaevine göndereceği söylentileri var. Bu tamamen oğlumun tedavi sürecini uzatmaya yönelik bir politikadır. Oğlumun tedavisi sağlanana kadar ben ve oğlum mücadelemize devam edeceğiz.  Hasta tutuklulara karşı yürütülen bu kirli politikalara karşı herkesin ses yükselmesini istiyorum” dedi.