AKP'nin hilelerine karşı eğitim

HDP, AKP'nin hile ve hırsızlarına karşı Sandık Kurulu üyelerine yasal prosedür, hile ve hırsızlıklara karşı yapılacak konusunda eğitim eriyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağcılar İlçe Örgütü, seçimde sandıklarda bulunacak olan Sandık Kurulu üyelerine sandık eğitimi veriyor. Her mahallede bulunan seçim irtibat bürolarında yaptıkları seçim eğitiminde, üyelere slaytlar ve el kitapçıklarıyla hangi koşullara dikkat edilmesi gerektiği, olası durumlardaki hukuki durumlar ve yasal süreçler anlatılıyor.

Diğer seçimlerde oyların AKP’liler tarafından çeşitli usulsüzlüklerle sayılmadığını ve çalındığını hatırlatan HDP Bağcılar Seçim Eğitim Komisyonu Üyesi Zekiye İlbasan yaptıkları eğitimin detaylarını anlattı.

SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN

Sandık güvenliği için ellerinden geleninden fazlasını yapacaklarını belirten İlbasan, “Bağcılar ilçesi olarak bütün seçim bürolarımızda sandık görevlisi eğitimlerinin startlarını verdik. Sandık Kurulu üyelerimize yapılacak olacak usulsüzlüklerin ve hırsızlıkların önüne geçilmesi için bu eğitimlere başladık” dedi. Kurul üyelerine adım adım yapılacakları izah ettiklerini aktaran İlbasan, “Bu seçimde de diğer seçimler gibi çeşitli hilelerin yapılacağını biliyoruz. Sandık Krulu üyelerimizin yasaya hakim olmaları, ne yapılması gerektiğini bilmeleri gerekiyor. Düzenli eğitim veriliyor” şeklinde konuştu.

ÖZELLİKLE GENÇLER ÖNEM VERİYOR

Sandık Kurulu üyelerinin 18 ila 30 yaş grubu arasında, gönüllü ve eğitimlere de katılımların da oldukça yoğun olduğunu belirten İlbasan, şunları paylaştı: “Bu seçimde gençlerimiz seçim güvenliğine oldukça önem veriyor ve kendileri gelip üye oldular. Bu bizi sevindiriyor. Sandık Kurulu üyelerimiz korudukları her oyun, kanın ve göz yaşının önüne geçeceklerinin bilincinde çalışıyor. Ramazan dolayısıyla saatlerimizi çalışan ve oruç tutan arkadaşlarımızın saatlerine uyarlıyoruz. Eğitim saatlerimiz: İftardan sonra 21.30, hafta sonu da 13.00-16.00 arası, 16.00-19.00 arası ve 21.00-22.00 arası."