Amed'de Demokrasi Nöbeti 47. gününde

Amed'de kayyum gasplarına karşı Demokrasi Nöbeti 47. gününde.

Kayyum gasplarına karşı Demokrasi Nöbetleri, 47’nci gününde devam etti. Abluka altında bulunan Amed Büyükşehir Belediyesi’nin karşısında bulunan Lise Caddesi'nde süren nöbete HDP’li vekiller, HDP Gençlik Meclisi ve Genç Kadın Meclisi üyeleri, Barış Anneleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ve çok sayıda kişi katıldı. Nöbete Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve kentteki şube yöneticileri de destek verdi. 

'MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

Şarkılar ve sloganlar eşliğinde başlayan nöbet eyleminde daha sonra basın açıklaması gerçekleştirildi. Eylemde konuşan HDP Amed İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, kayyum atamalarına karşı 47 gündür nöbet eylemlerinin sürdürdüklerini ifade ederek, mücadelelerinin devam edeceğini kaydetti.

Kürt partiler adına açıklama yapan Sedat Doğan, "47 gündür hak ve adalet için buradayız. Tarihimize iyi baktığımız zaman 100 yıllardır bu kayyum politikaları sürekli devam ediyor" dedi.  

'AKP'NİN GİTMESİ GEREKİYOR'

Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu da şunları söyledi:

“Bir darbede ne yaşanırsa biz hepsini yaşadık.  Ama artık bitiyor. AKP içeride ve dışarıda hiçbir politikasını yürütemiyor. Demokratik bütün haklara karşı yapılan saldırılara rağmen bugün buradayız. Demokratik barışçıl eylem yapma hakkımızı kullanmak için çabalıyoruz.  Bunun için bile bir mücadele yürütüyoruz. Anayasal demokratik hakkımızı kullanmaya çalışıyoruz. AKP'nin bitmesi ve gitmesi gerekiyor. Bunun demokratik yol ve yöntemlerle zorlanarak, mücadele ederek gerçekleşmesi için biz de bugün buradayız."

Nöbet, oturma eylemiyle sona erdi.