Amed’de Gençlik konferansı başladı

HDP Amed Gençlik Meclisi'nin "Örgütlenelim özgürleşelim" şiarı ile gerçekleştirdiği bölge konferansı başladı.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Gençlik Meclisi'nin "Örgütlenelim özgürleşelim" şiarıyla düzenlediği bölge konferansı Vedat Aydın Konferans Salonu'nda başladı.

Konferansa, HDP Amed Milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ, Semra Güzel, HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ilçe örgütleri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, MEYADER yöneticileri, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Barış Anneleri Meclisi ile çevre illerden gelen yüzlerce HDP Gençlik Meclis üyesi katıldı.

Salona, "Gençliğin birleşik mücadelesi Ortadoğu'yu özgürleştirecek", " Zilanlardan Nazeninlere fedaileşen bedenlere selam olsun", "Özgür Kürdistan demokratik Türkiye için başkaldır", "Özlenen yaşam mucizelerle değil devrimle olur", Kültürel soykırıma karşı başkaldır", "Şer dike azad dibe, azad dibe bedew dibe, bedew dibe tê hezkirin", "Asimilasyona karşı liseler örgütleniyor", "Li dijî faşîzmê serîhide" pankartlarının yanı sıra Paris'te katledilen Kürt siyasetçi Leyla Şaylemez, katledilen Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç, Almanya'da önceki gün Abdullah Öcalan'ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek için bedenini ateşe veren Ümit Acar ile Amed Cezaevi'nde ölüm orucunda yaşamını yitiren Ali Çiçek'in posterleri de asıldı.

Divan seçimi ile başlayan konferans, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına "Çerxa Şoreşê" marşı eşliğinde yapılan saygı duruşu ile devam etti.

Saygı duruşu ardından Gençlik Meclisi'nin hazırladığı metin okundu. Metinde, özel savaş politikasının kadın ve erkek ilişkisi üzerindeki etkilerine dikkat çekilerek, özel savaş politikalarından örnekler verildi. Ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride de vurgu yapılarak, tecridin kırılması için mücadelede kararlı bir duruş sergileneceğinin altı çizildi. Okunan metnin ardından, kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Konferans, verilen aranın ardından konuşmalarla devam edecek.