Ankara’da iki kardeş işçiye saldırı: 1 kişi 5. kattan atıldı

Altındağ’da bir inşaatta çalışan Karslı iki kardeş bir grubun saldırısına uğradı. Saldırgan grup, Hacı Çelik isimli işçiyi beşinci kattan atarken, kardeşi İsrafil Çelik’i de darp etti. Vücudunda kırıklar oluşan Çelik, hastanede müşahede altında tutuluyor.

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Karpapürçek Mahallesi’ndeki bir inşaattın artıklarını temizleyen Hacı Çelik (30) ve İsrafil Çelik (45) isimli kardeşler, ırkçı bir grubun saldırısına uğradı. Edinilen bilgilere göre, inşaatta temizlik yapan Çelik kardeşlere yan binadan “toz çıkartıyorsunuz” şeklinde uyarı yapıldı. Bunun üzerine atıkları ıslatarak temizliğe devam eden kardeşlere ilkin yan binada biri kadın 3 kişi saldırdı. Ardından çevrede bulunan ve ırkçı içerikli sözler sarf eden yaklaşık 20 kişilik bir grup saldırıya katıldı. Bu sırada gruptan bazıları “Sizi burada istemiyoruz. Zaten Kürt’sünüz bizi rahatsız ediyorsunuz” dediği öğrenildi.

Saldırıda grubun içerisinden birkaç kişi, Hacı Çelik’i inşaatın beşinci katından aşağı attı. Şans eseri bir alt katın balkona düşen Çelik ağır yaralandı. Boyun, kafa ve omuzlarında kırıkların olduğu tespit edilen Çelik, Dış Kapı Hastanesi’nde müşahede altına alındı. Darp edilen İsrafil Çelik ise, ayakta gördüğü tedavinin ardından taburcu edildi.

İki kardeşin hastanedeki tedavileri sürdüğü sırada, saldırıyı duyan Çelik ailesi ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri hastaneye akın etti. Hastane bahçesinde HDP’lilere sözlü tacizde bulunan bir başka kişi ise, “silahım olsa hepsini öldürüldüm” dediği belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, Kars nüfusuna kayıtlı kardeşler yaklaşık 15 yıldır aynı mahallede oldukları ve HDP’li kimlikleriyle tanınıyor. Görgü tanıkları saldırganların Çelik kardeşleri tanıdıkları için saldırıda bulunduklarını söyledi.

Olay yerine gelen sivil polis, saldırgan gruptan kimseyi gözaltına almadan ayrıldı.