Ateşin Çocukları İnisiyatifi ‘Murat Yıldız için’ birçok yeri yaktı

Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Dersim’de yargısız infaz edilen Murat Yıldız için birçok kentte bir fabrika, iki tesis, bir market ve bir kamyonu ateşe verdiklerini belirtti.

Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Dersim’in Ovacık ilçesinde barınak yapmak için gittiği bir köyde hava saldırısı sonucu katledilen Murat Yıldız’ı anarak, “Kürdistan’da yürüttüğünüz savaşla insanlarımızın bağ ve bahçelerinde çalışmalarına imkan bırakmadınız. Hayvanlarını otlatmaya gideni terörist görerek katlettiniz” dedi.

Açıklamada, “Çete ve mafya eli ile yönetilen devletinizin Kürtlere neyi layık gördüğünü çok iyi bilmekteyiz. Nasıl ki pirimiz Seyid Rıza’yla birlikte binlerce insanımızı vahşice katlettinizse, bugünde Seyid Rıza’nın torunlarını katlediyorsunuz. Dersim’in Ovacık ilçesinde sorgusuz sualsiz katlettiğiniz Murat Yıldız için birçok kentinizde intikam ateşleri yaktık. Sadece bu katliamın değil, ülkemizde yaptığınız her bir zulmün intikamını alacağız” denildi.

İnisiyatif 26 Mayıs günü Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir kereste fabrikası, 25 Mayıs’ta Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde bir tarım ürünleri tesisi, Düzce’de Sanayi Sitesi’nde bir geri dönüşüm tesisi, 23 Mayıs’ta İzmir’de bir A101 Market ve Bayraklı Belediyesi’ne ait bir kamyon ile aynı kentte 20 Mayıs günü fuhuş ve kontraların uğrak yeri olan bir evi yaktıklarını bildirdi.