Avaşin şehidi Bahoz: Devrim bizim için en kutsal yol

Avaşin’de gerçekleştirdiği eylemler ve yıllardır verdiği emek ile tanınan şehit Bahoz Rojhat, Bazên Zagrosê hamlesinin direniş sembollerinden biri oldu. Bahoz, şehit düşmeden önce, devrim yolunun kendisi için en kutsal yol olduğunu belirtmişti.

Şehit Bahoz Rojhat Rojin, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşin eyaletinde yapılan birçok eyleme öncülük etti. Urfalı olan ve 2014 yılında gerilla saflarına katılan gerilla Bahoz, faşist Türk ordusu ile gerilla güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Avaşin alanında katıldığı bir eylem öncesinde kararlılığını ANF’ye değerlendirmiş, şunları dile getirmişti: "Önümüz koyduğumuz bir eylem planlaması var. Biz de bu planlamaya katılacağız. Etkili bir eylem gerçekleştirmek istiyoruz.

Eyalette şehit düşen arkadaşların anıları ve intikamları, aynı zamanda bu sürece cevap olabilmek için bu eylemi yapacağız. Düşmanın mevzilenmeye çalıştığı, kendini sağlama aldığını düşündüğünü ya da kendini gerilladan koruduğunu sandığı yerlerde eylem gerçekleştirmek ve tam da bu yerlerde düşmanı kalbinden vurmak istiyoruz. Bu eyleme katılacak tüm arkadaşlar bu amaca kilitlendiler. Eylem alanına ulaştığımızda ve zamanı geldiğinde o kendilerini çok sağlama aldıklarını sandığı kalelere ya da o kadar yatırım yaptıkları mevzilere gerillanın girip giremeyeceğini mutlaka göstereceğiz."

KOMUTAN SERHAT'IN YOLDAŞI OLARAK DİRENİŞTEKİ YERİNİ ALDI

Gerçekleştirilen bu eylemden başarı ile dönen gerilla Bahoz, sözlerinde de belirttiği gibi düşman mevzilerine kadar girmiş ve işgalcilere ağır darbeler vurmuştu. Operasyon sürecinde Mam Reşo alanını işgal etmeye çalışan askerlere müdahale etmek için 11 Mayıs 2021 tarihinde yola çıkan gerilla Bahoz, bu eyleme gitmeden önce ise şunları söylemişti: "Alanda yoğun bir savaş yaşanıyor. Sonuçta devrimdir ve bu devrimde daha birçok yiğidin kanı da dökülecek. Bu yiğitlerden biri biz de olabiliriz. Bizim için en kutsal yol da budur. Komutan Serhat öncülüğünde başlatılan direnişe, onun yoldaşı ve savaşçısı olarak katılmak istiyoruz."

Gerilla Bahoz Rojhat Rojin eyleme gitmek üzereyken 5 yoldaşı ile beraber faşist Türk ordusunun gerçekleştirdiği bombardımanda şehadete ulaştı. Avaşin’de gerçekleştirdiği eylemler ve yıllardır verdiği emek ile tanınan Bahoz, Bazên Zagros hamlesinin Avaşin cephesindeki direniş sembollerinden biri haline geldi.