Azaz’daki çatışmalar Efrîn’e sıçradı

Türk işgalindeki Efrîn’de Ahrar Şarkiye çete gurubuyla Şam Cephesi arasında çatışmalar yaşandığı bildirildi.

Pazar günü gece saatlerinde Efrîn’de Ahrar Şarkiye ve Cephe Şamiye (Şam Cephesi) çete gurupları arasında çatışmalar başladı.

Yerel kaynaklar çatışmaların Ahrar Şarkiye’nin Azaz’da üyelerinin Türk devletinin kurduğu askeri polis tarafından tutuklanması sonrası ardından Efrîn’e sıçradığını bildiriyor. Ahrar Şarkiye’nin de Cephe Şamiye’nin üç üyesini tutukladığı belirtiliyor.

Çatışmalar Azaz’da Cumartesi günü patlak verdi. Yerel kaynaklara göre Azaz’daki çatışmalar Şehadet ve Hasesne aşiretlerine bağlı çete grupları arasında yaşandı. Türk devletinin bölgede kurduğu askeri polis, Ahrar Şarkiye çete grubunu çatışmadan sorumlu tutarak bu grup bünyesinde tutuklamalar yaptığı öğrenildi.

Çatışmadan etkilenen aileler çatışmaların yaşandığı Suco kampını terk etmeye başlarken, Türk devleti zırhlı araçlarla kampa girerek aileleri engellemeye çalıştı.

Buna rağmen kampı terk eden ailelerden bazıları Bab El Selame ve Suco köylerine sığındı.

Azaz’a bağlı Suco Kampında Şehba’nın Til Rifat bölgesi ile ve diğer bir çok alandan gelen bölge sakinleri ile Derazor gibi alanlardan kaçan çete guruplarının aileleri yaşıyor.

Cumartesi günü yaşanan çatışmalarda Mustafa Muhammed Necar isimli çocuk yaşamını yitirmişti.

Cerablus ve Mare gibi bölgelerde de Ahrar Şarkiye çete gurubuyla diğer çete gurupları arasında gerginlikler yaşandığı yönünde bilgiler geliyor, ancak henüz teyit edilemedi.