Başaran: Bütün failler yargılanana kadar mücadele sürecek

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Urfa’da bir yılı aşkın bir süredir adalet mücadelesi yürüten Şenyaşar ailesi ile Adalet Sofrası’nda bir araya geldi. Başaran, bütün failler yargılanana kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi bir yılı aşkın bir süredir devam ediyor.

Şenyaşar ailesi, Ramazan ayı vesilesiyle, 9 Mart 2021’de başlayan nöbetin 415’inci gününde de “Adalet Sofrası” kurdu. Aile orucunu da eylemin yapıldığı yerde açtı

“Adalet Sofrası’na” Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, HDP belediye eşbaşkanları, HDP Amed ve Urfa İl Kadın Meclisi üyeleri, Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve HDP bileşeni partilerin kadın temsilcilerinden oluşan heyet misafir oldu.

Heyet burada bir basın açıklaması yaptı. Kadınlar adına konuşan HDP’li Ayşe Acar Başaran, “Bir yılı aşkın süredir yaz kış, sıcak soğuk demeden nihayetinde Ramazan ayında oruç demeden mücadele veren Emine Şenyaşar'ın yanındayız" dedi.

Yargıyı Emine Şenyaşar'ın dediği gibi “betonun altında aramaya çalıştıklarını ifade eden Başaran, “Biz de bugün adalet sesini yükseltmeye geldik. Emine annenin sesini bir kez daha her yere ulaştıracağımızı belirtmeye geldik" diye konuştu.

Paralel olarak Van, Amed, İstanbul ve İzmir'de ailelerin cezaevlerindeki hukuksuzluklara karşı yürütülen Adalet Nöbeti eylemlerini de hatırlatan Başaran

Şöyle konuştu: "Cumartesi anneleri kayıplarının bulunması faillerin yargılanması için adalet mücadelesi veriyor. Gezi'de, Suruç'ta yakınlarını kaybedenler adalet mücadelesi yürütüyor. Bunlar için tek bir adım atmayan iktidar muhalefete sıra gelince bu sopayı en sert biçimde kullanmaktan geri durmuyor. Bugün bu ülke cezaevinde katiller, tecavüzcüler yok, siyasiler var. Çeteler ellerini kollarını sallayarak halkı tehdit etmeye, cinayet işlemeye devam ediyorlar. Biz buna karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Annenin bu mücadelesini büyütmenin sözünü kendisine de veriyoruz. Bu ülkedeki bütün failler yargılanana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Buradan iktidara bir kez daha seslenmek istiyoruz. Koruduğunun çete güçleri halka karşı suç işlemeye devam ediyor. Gün gelecek bu suçlardan sizlerde yargılanacaksınız. Bir gün gelecek sizde adalete ihtiyaç duyacaksınız. Bütün bu hukuksuzlukların hesabını yargı önünde mutlaka ama mutlaka verecekseniz. Sadece failler değil annenin gözyaşlarını akıtanlarda bunun hesabını verecek.”

Açıklama sırasında Emine Şenyaşar, adalet talebini yenileyerek "Oğlumu bıraksınlar. Ailemi öldürenleri tutuklasınlar. Kayıtları çıkarsınlar, suçumuz varsa diğer çocuklarımı da alsınlar, tutuklansınlar. Ben bayramımı da adliye önünde yapacağım" ifadelerini kullandı.

Daha sonra açılan iftarın ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir ve Urfa il başkanlıklarından heyetler aileye estek ziyaretinde bulundu.