Batman’da gözaltına alınan kadınların sayısı 18’e çıktı

Türk devlet güçlerinin Batman’da 31 Mayıs’ta başlattığı yeni ev baskınlarında gözaltına alınan kadın siyasetçi ve aktivistlerin sayısı 18’e çıktı.

Baskınlara Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Örgüt üyeliği” iddiasıyla başlatılan bir soruşturma gerekçe gösteriliyor.

Toplam 20 Kürt kadını kadın hakkında gözaltı kararı var.

31 Mayıs’ta kent merkezi ve ilçelerde yapılan ev baskınlarında çoğu siyasetçi ve aktivistlerden oluşan 15 kadın gözaltına alındı.

Aynı soruşturma kapsamında 1 Haziran günü de Amed’de Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri Hacire Tanırgan ve Leyla Bayram ile ismi öğrenilemeyen bir kadın Iğdır'da gözaltına alınarak, Batman Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Batman emniyetinde tutulan kadınlardan bazılarını isimleri şöyle: “Görevden alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, Bekirhan Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Sönük, Kozluk Belediyesi Eşbaşkanı Nazime Avcı, HDP Batman eski İl Eşbaşkanı Fatma Ablay, HDP İl Genel Meclisi üyesi Semra Güneş, Batman Belediyesi Meclis üyesi Sebahat Acar, HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Gurbet Doğan, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri Gurbet Bozyiğit, Halide Keser, Gülnur Deli, Zeynep Oduncu, Ruken Zeryam Işık, Şükran Çelebi, Nuran Altan  ile sanatçı Sevda Adırbeli.”