Bayık: Halkımız olduğu her yerde direnişe başlamalı

Bayık: Önderliğe yönelik gerçekleştirilen komplo sürecinde halkımız nasıl serhildana kalktıysa, direndiyse ve şehit verdiyse bugün de aynı ruh ile bu direniş esas alınmalıdır. Bu eylemler o zaman amacına ulaşacak.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde başlayan açlık grevi direnişlerine görüntülü bir mesaj gönderen KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, “Tecridi kıracağız, faşizmi yıkacağız, Kürdistan’ı özgürleştireceğiz” sloganı ile tarihi bir eylem başlatıldığını belirtti.

Açlık grevi direnişlerinin her geçen gün büyüyüp, devam ettiğini söyleyen Bayık şunları dile getirdi:

“Eylemciler ‘Amacına ulaşana kadar, bedeli ne olursa olsun eylemimiz devam edecek’ mesajı veriyor. Herkesten önce Leyla Güven arkadaş eyleme başladı. Önder Apo’ya ve Önder Apo şahsında Kürt halkına, demokrasi, özgürlük ve sosyalist güçlere yönelik tehlikeyi herkesten önce gördü ve tecride, yok etme politikasına karşı bir duruş gösterdi.

Leyla Güven arkadaşın öncülüğünde başlayan eylem Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde, Kürdistan’ın parçalarında, yurtdışına da yayıldı.

Leyla Güven arkadaş, Nasır Yağız, Şiyar Xelil, Hüseyin Yıldız, İlhan Şiş, Yusuf İba, Mustafa Tuzak, Türkiye ve Kürdistan cezaevlerindeki tutsaklar, Strasbourg, Süleymaniye, Hewlêr, Maxmur, Şengal, Rojava, Rojhilat nerede bu eylemde yer alan varsa hepsini selamlıyorum, saygılarımı sunuyorum.

Siz sadece Kürt halkı için değil, insanlık için tarihi bir direniş yürütüyorsunuz, destan yazıyorsunuz. Leyla Güven’in öncülüğünde başlayan bu eylem Kürt halkı içinde, Kürdistan’ın her parçasında, yurtdışında bir bilinçlenme ve ayağa kalkışı geliştiriyor, her geçen gün gelişiyor, büyük bir etki yaratıyor.

İşgalci, sömürgeci ve sistemini Kürtleri yok etme üzerine kuran soykırımcı devlet gerçekliği, Kürtler içinde her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Türk devletinin Kürtlerin düşmanı olduğu, Kürt ve Kürdistan’a ait her şeyi ortadan kaldırmak istediğini halkımız her geçen gün daha iyi anlıyor ve direnişe sahip çıkıyor.

Eyleminiz, uluslararası alanda da her geçen gün daha iyi anlaşılıyor, faşist, sömürgeci Türk devleti gerçekliği de daha fazla görünür oluyor. Bu da faşist iktidara karşı tepkilerin daha açığa çıkmasını sağlıyor.

Açlık grevi direnişi her geçen gün Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesini daha fazla meşrulaştırıyor ve haklılığını gözler önüne seriyor. Bu da Kürt halkının dostlarının eylemcilerin yanında yer almasını sağlıyor.

AKP/MHP İKTİDARI KİRLİ OYUNLARA BAŞVURUYOR

Türk devleti ve AKP/MHP faşist iktidarı her geçen gün daha fazla teşhir oluyor, zorluyor. Bu durumdan kurtulmak için de yeniden halkımızı aldatmak amacıyla yeni oyunlar kurguluyorlar. Şu anda da bir oyun oynanıyor ve bununla sonuç almak istiyorlar. AKP/MHP ve Türk devleti artık bu tür oyunların sonuç vermeyeceğini bilmeli.

Bu oyunlar artık sonuç alamaz ve tek yapılması gereken ise Leyla Güven ve açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin kabul edilmesi, Önder Apo ve eylemcilerle oturulmasıdır.”

Kim nerede olursa olsun, her yerde serhildanı yükseltme çağrısı da yapan Bayık, “Önderliğe yönelik gerçekleştirilen komplo sürecinde halkımız nasıl serhildana kalktıysa, direndiyse ve şehit verdiyse bugün de aynı ruh ile bu direniş esas alınmalıdır. Bu eylemler o zaman amacına ulaşacak” diye konuştu.