Bayındır ve Öztürk: Çözümün muhatabı Sayın Öcalan’dır

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve DTK Eşbaşkanı Bedran Öztürk, Kürt sorununda çözüm muhatabının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğunu belirterek, tecride son verilmesini istedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi  (DBP) yetkililerden oluşan bir heyet 5 gündür Çukurova’da “Faşizme karşı örgütleniyoruz” şiarı ile temaslarda bulunuyor.

Heyete DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ile DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır öncülük ediyor.

Heyet dört gün boyunca Mersin’de ziyaretlerde bulunurken, beşinci günün durağı Hatay’ın İskenderun ilçesi oldu.

Heyetin Hatay ziyaretine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK)  ve Meclis (PM) üyeleri, Hatay il eşbaşkanları ile ilçe yöneticileri eşlik etti.

Heyet ilk olarak HDP İskenderun ilçe binasında halkla bir araya geldi. Toplantıya onlarca kişi katıldı.

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Türkiye ve Kürtlerin önemli bir süreçten geçildiğine dikkat çekerek “Kürdistan’da yürütülen uygulamalar ile Türkiye’deki sistem faşist bir sistemdir” dedi.

Kürtleri tasfiye etmek için her türlü imkanın devreye konulduğunu söyleyen Öztürk, “Böylece kısa bir sürede Kürtleri bitirmeyi amaçladılar. Türkiye’de barış isteyenlere antidemokratik uygulamalar yürütüldü. Kürt sorununu öldürmekle, silahla çözemezsiniz” diye uyardı.

Tarihi ve kozmopolit bir kent olarak tarif ettiği Hatay’ın da parçalanmak istendiğini söyleyen Öztürk, “Faşizmin en çok halkın örgütlülüğünü parçalamak istiyor” diye belirtti.

Kürtlere yönelik savaş politikalarının son altı yılda yeni bir boyuta taşındığına işaret eden Öztürk, “HDP, onların iktidarını salladı. Ondan kaynaklı HDP’ye bu kadar saldırıyorlar” vurgusunda bulundu.

Öztürk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride değinerek, “Tecrit sadece Sayın Öcalan’a değil halka uygulanıyor. Tecrit, politikalarıyla kin ve öfkelerini açığa çıkarıyorlar. Tecridi kabul etmiyoruz. Kürtleri bitirdik diyenler Newroz kutlamalarına baksın. Halk, taleplerinden vazgeçmedi ve taleplerini bu kutlamalarda daha da güçlü dile getirdi” şeklinde konuştu.

 

Öztürk, “tehditlerden vazgeçmeye ve Kürt sorununu birlikte çözmeye” çağırarak, “Bunun muhatabı da Sayın Öcalan’dır” diye ekledi.

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, barış ve diyalog sürecini AKP-MHP iktidarının bitirdiğini belirterek, “Bugün gelinen aşamada, kendilerini ne kadar güçlü olarak gösterseler bile bizlerin hak arayışı onlarınkinden kat be kat daha güçlüdür. Bu iktidar, çürümüştür ve kirlenmiştir” şeklinde konuştu.  

Bayındır, AKP’nin yolsuzluklarını hatırlatarak, “Ama halk açlıkla yüz yüzedir. Kürt sorununu çözmezseniz, hırsızlık, çürümüşlük ve yolsuzluğun önüne geçemezsiniz. Kürt sorunun çözümünde muhatap ise Sayın Öcalan’dır. İmralı’daki tecrit, halklara ve Türkiye’ye uygulanıyor. Kayyum ve tecrit rejimi, bir bütün olarak Türkiye’yi rehin almıştır” ifadelerini kullandı.

HDP’ye yönelik baskılara da işaret eden Bayındır, şöyle konuştu: “HDP üzerinde denenmedik yol ve yöntem kalmadı, 6 yıldır insanlık dışı bir siyaset yürütüldü. Ancak HDP, iktidarın bu kirli politikalarını boşa çıkardı. Bundan kaynaklı da kapatma davasını gündeme getirdiler. HDP, 3'üncü yol fikriyatını kararlılıkla sürdürüyor. Kapatma davası, kendi geleceklerini kurtarmak için ortaya atılan bir kumpas davasıdır. Ancak alnımız aktır ve başımız diktir. HDP, sadece onların kurduğu gibi il ve ilçe teşkilatlarından oluşan bir parti değil. Arkasında milyonlarca yurttaşın olduğu, hakikati savunan bir halk gerçekliği var. Ne yaparlarsa yapsınlar bu hakikati bitiremezler.”

Bayındır, “Kazanan bizler olacak, kaybeden ise faşist AKP-MHP iktidarı olacak” diye noktaladı.

 Heyet, bu toplantıdan sonra Hatay’ın Dörtyol ilçesine geçti.