BDP Genel Merkezi yarın Diyarbakırda yapılacak Diyarbakır 5 Nolu Askeri Cezaevi Ýnsan Hakları Müzesi olsun mitingine destek verdi, katılım çaðrısında bulundu.
BDP Genel Merkezi adına yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır Zindanının 12 Eylülün sembolü olduðuna dikkat çekti. 2. Dünya Savaşının sembolü olan Auschwitz Toplama Kampının müzeleştirildiðini hatırlatan BDP, 5 Nolu Askeri Cezaevinin de müze haline getirilmesini istedi.
Açıklamada Yüzleşmek, unutmamak, yaşatılan ve yaşanılanların farkına varmak,unutarak deðil hatırlayarak toplumsal bir belleðe dönüşmesi, insanlıðın bir daha alçalmaması, insanlık dışı uygulamaların bir daha yaşanmaması için; Diyarbakır Cezaevinin Müzeye dönüştürülmesini istiyoruz denildi.
BDP Genel Merkezi devamla, 78'liler Girişimi ve Diyarbakır Cezaevi Gerçeðini Araştırma Komisyonu tarafından düzenlenen mitinge destek verdiklerini açıkladı. Herkesi yarın Diyarbakır Ýstasyon Meydanı'nda bulunmaya çaðırdı.