Bugünün öne çıkan haberleri

21 Temmuz 2018 gündeminde ANF’de öne çıkan haberleri derledik…

Efrîn İnsan Hakları Derneği eşbaşkanı avukat Mihemmed Xelil, savaşın başlamasının ardından Süriye'de birçok hak ihlali yaşandığını belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı, mültecilerin geri dönüşüne ilişkin ‘net öneriler’ Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yetkililerine sunduğunu açıkladı.

 

 

HPG, 9 Haziran günü Şırnak’ın Besta alanında Türk ordusu ile gerilla güçleri arasındaki çatışmalarda Siirt doğumlu Zozan Yıldız (Gulan Sterk) ve Siirt doğumlu Şirin Başkurt (Zozan Pelşin) hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

HDP Mardin Milletvekili ve aynı zamanda Öcalan’ın avukatı olan Ebru Günay, İmralı tecridinin savaşı derinleştirdiğini belirtirken, barışçıl ortam için Öcalan'la görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Dairesi’nin (DİSK-AR) OHAL ve 'Başkanlık Rejimi'ne ilişkin raporu açıklandı.

 

HPG gerillaları Hakkari’nin Şemdinli ve Yüksekova ilçesi kırsalı ile Güney Kürdistan’ın Bradost bölgesinde işgalci Türk ordu birliklerine karşı eylemler düzenledi.

 

HPG BİM, 11 Temmuz’da Bitlis’e bağlı Şêx Cuma alanında Türk ordusunun bombardımanı sonucu Sine doğumlu Diyako Ahmedi’nin (Helmet Dersim) hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

Gece saat 03:30’da Rojhilatê Kürdistan’ın Merîwan kentine bağlı Dirêy köyünden bulunan İran pasdarlarının konuşlandığı üsse bir eylem düzenlendi. Eylemde 1 pasdarın öldürüldüğü, 8’nin de yaralandığı öğrenildi.

https://anfturkce.com/kurdistan/meriwan-da-11-pasdar-oelduerueldue-111079