Bugünün öne çıkan haberleri

9 Ağustos 2018 gündeminde ANF’de öne çıkan haberleri derledik...

Yaklaşık beş yıl önce Türkiye'ye giden H.E, Türk devleti tarafından zorla sınır dışı edilen göçmenlerden. H.E, yaşadıklarını ve tanık olduklarını anlattı.

 

Bochum’daki tren garında polisler tarafından rastgele durdurulup üstü aranan ve kimlik kontrolünü tabii tutulan bir göçmenin başvurusunu inceleyen Münster kentindeki yüksek idare mahkemesi tartışmalı bir karara imza attı. 

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Mardin’in Nusaybin ilçesindeki bir çatışma sırasında hayatını kaybeden 3 gerilladan 2’sinin kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG Basın-İrtibat Merkezi’ne göre Türk ordusu ve çetelerine yönelik eylem Efrîn kent merkezi ve ilçelerinde gerçekleşti. Efrîn kent merkezi, Şêrawa ve Cindirês ilçelerinde düzenlenen eylemlerde 6 çete mensubu ve askerin öldüğü, 10’unun yaralandığı bildirildi.

 

Endonezya’da Pazar günü meydana gelen şiddetli depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 319’a yükseldi.

 

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Van milletvekilleri Muazzez Orhan ve Murat Sarısaç ile İHD ve ÖHD üyelerinden oluşan heyet, 31 Temmuz’da Hakkari’nin Yüksekova içesinin Qadiyan (Kadıköy) köyünde bir anne ve bebeğinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin hazırladığı raporu kamuoyuyla paylaştı. 

HPG gerillalarının Şırnak’ta Türk ordusuna yönelik düzenlediği suikast eyleminde bir asker ölürken, Bingöl’de ise bir kontranın cezalandırıldığı bildirildi. HPG, kontranın adını da açıkladı.

 

Yemen’de Suudi Arabistan’ın başını çektiği koalisyon güçleri, Dahyan Pazarı’na çocukları taşıyan bir aracı bombaladı. Bombalamada 10 kişi ölürken, çoğu çocuk çok sayıda kişi de yaralandı.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Efrin’de insanlık dışı uygulamalarını sürdürüyor. Efrin’in Şerewa ilçesine bağlı Burç Haydar köyünde bugün öğle saatlerinde köyü basarak, çok sayıda kişiyi kaçırdı.

 

Çarşamba akşam saatlerinde tarihi zirvesini tazeleyen Dolar/TL kuru, Perşembe günü yükselişini sürdürerek 5,5671 ile rekorunu tazeledi.