Dağlık Karabağ'da şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Azerbaycan, Ermenilerin yaşadığı Dağlık Karabağ bölgesine yönelik büyük bir operasyon başlattı. Ermeniler, Azerbaycan ordusuna "ağır kayıplar" verdirdiklerini bildiriyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "cephe hattına yönelik karşı bir operasyon" başlattıklarını duyurdu. Bakanlık, amaçlarının "Ermenistan ordusunun askeri faaliyetlerine son vermeyi ve sivil halkın güvenliğini sağlamayı amaçladıklarını" iddia ediyor.

Açıklamaya göre çatışmalar sırasında bir Azerbaycan helikopteri düştü ancak mürettebat üyeleri sağ kurtuldu. Aynı açıklamada, Ermenilere ait 12 hava savunma bataryasının imha edildiği iddia edildi.

YOĞUN BOMBARDIMAN VAR

Sabah erken saatlerde Azerbaycan ordusu çatışma hattına yönelik yoğun bombardıman başlatmıştı.

Dağlık Karabağ Başkanlığı Sözcüsü, Azerbaycan ordusunun başkent Stepanekert'i de bombaladığını bildirdi.

Sözcü, "Karabağ silahlı kuvvetleri şimdiye kadar Azerbaycan'ın planlarını boşa çıkararak, ağır kayıplar verdirdi" dedi. Dağlık Karabağ ayrıca Azerbaycan saldırısına karşı seferberlik ilan etti. 

ERMENİSTAN: İKİ HELİKOPTER DÜŞÜRDÜK

Ermenistan Savunma Bakanlığı da bir açıklama yaparak, iki Azerbaycan helikopterinin bölgede düşürüldüğünü bildirdi.

Ermenistan ve Azerbaycan, 1990’lı yılların başından bu yana, Ermeni çoğunluklu Dağlık Karabağ bölgesinin kontrolü için çatışma halinde. Bu bölge, 1991 yılında Ermenistan’ın desteği ile tek taraflı olarak bağımsızlık ilan etti. Azerbaycan ile çıkan savaşta 30 bin dolayında kişi hayatını kaybetti ve bu savaş 1994’te ateşkesle sonuçlandı.

ALİYEV, TEHDİT ETTİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Cuma günü, Ermenistan'ı Karabağ'a ilişkin barış görüşmelerini başarısızlığa uğratmakla suçlayarak, misilleme tehdidinde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı, Ermenistan'ın "tek amaçları Azerbaycan'a saldırmak olan onbinlerce kişiyi savaşa hazırlamakta olduğu" iddiasında da bulunmuştu.

TÜRK DEVLETİNİN ÇETE GÖNDERMESİ ARDINDAN...

Bu son tehdit, Türk devletinin Ermenistan'a karşı Azerbaycan'a çok sayıda çete mensubunu göndermesi ardından geldi. En son 22 Eylül sabahı işgal altındaki Efrin'den 50 çete mensubu Azerbaycan'a gönderilmiş, başka gruplar da gönderilmek üzere harekete geçirilmişti.