Danimarka’da ‘Rojava ve Rojhilat şehitleri’ anıldı

Danimarka’da ‘Rojava ve Rojhilat şehitleri’ anıldı

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta Kürt Kültür Merkezi, Batı (Rojava) ve Doğu Kürdistan’daki (Rojhilat) özgürlük mücadelesi sırasında yaşamını yitirenleri andı.

Anma toplantısının açılış konuşmasını yapan PYD Danimarka Temsilcisi Bave Hüseyin, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün Rojava’da savaşla karşılandığına dikkat çekti.

Kürtlere saldıran çetelerin Türkiye ve diğer ülkeler tarafından desteklendiğine işaret eden Hüseyin, Batı Kürdistan halkının ambargo altında tutularak insansızlaştırılmak istendiğine dikkat çekti.

“Dünya Kürtlere yapılan bu baskı ve katliamları görsün. Gün Kürtlerin birlik olma günüdür. Hangi parçadan olursa olsun halkımızın bu mücadeleye sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Amûde ve Hesekê yolu üzerinde bulunan YPG kontrol noktasına bombalı saldırıda yaşamını yitiren Halk Meclisi Üyelerinden Şexmus Omer’in ağabeyi de, kardeşi ve arkadaşlarının büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek yaşamlarını yitirdiklerini belirtti.

Anmada, geçtiğimiz günlerde İran askerleriyle çıkan çatışmada yaşamını yitiren HRK gerillaları da anıldı. Etkinlikte konuşan PJAK yetkilisi, Kürtlerin 4 parçada soykırım politikalarına direnişle yanıt verdiğini belirtti.