Dink davasında ‘hüküm kurmayan hatalı karara’ itiraz edilecek

İstanbul’da katledilen gazeteci Hrant Dink davasının avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, mahkemenin verdiği karar “hüküm kurmayan bir karar” diyerek itirazda bulunacaklarını duyurdu.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilmesine ilişkin davanın karar duruşması görüldü.

Karar ardından adliye önünde avukatları ve arkadaşları tarafından bir açıklama yapıldı. Avukat Hasan Bakırcıoğlu, cinayete giden sürecin etkili bir şekilde soruşturulmadığı tepkisinde bulundu.

Bakırcıoğlu, “Soruşturma da cinayete kimin karar verdiği ve hangi süreçlerden geçirilerek cinayetin hayata geçirildiği somut olarak açığa çıkarılamamıştır” dedi.

Verilen kararın önemli ölçüde hatalar içerdiğine dikkat çeken Bakırcıoğlu, itirazda bulunacaklarını belirterek şunları ifade etti:  “Bugün verilen karar Dink cinayetinin tüm yönlerini açığa çıkarmayan ve sorumlular hakkında hüküm kurmayan bir karardır. Elbette biz bu karara itiraz edeceğiz. Elbette ki bu kararın bozulması ve yargılamanın hakkı ile yapılması için sonuna kadar süreci zorlayacağız. Bu karar bozulacaktır. Bu karar cinayette sorumluluğu olan ve delillerle açığa çıkmış olan birçok kişinin hatalı şekilde beraatı ile sonuçlanmış bir karardır.”

Dink’in arkadaşlarından Bülent Aydın, davanın cinayet üstündeki karanlık perdeyi kaldırmadığı söyledi.

Aydın, “Dink cinayetine karar verenler, bu süreci işletenler ortaya çıkmalıdır. Öldür diyenler yargılanmalıdır. Hrant için adalet gerçekleşmelidir. Bu nedenle bu kararla adalet mücadelesi sona ermedi. Belki yeni bir aşamasına geçti. Biz bitti demeden bu dava bitmez” şeklinde konuştu.

 

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvard Danzikyan da “Adalet mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Açıklamaya katılan Paris merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ise gerçek sorumluların açığa çıkmadığını vurguladı ve adalet mücadelesinin takipçisi olacaklarını kaydetti.