DKP/BÖG: Tek seçenek birleşik devrimci savaşa katılmaktır

DKP/BÖG, "Tek seçenek birleşik devrimci savaşa katılmaktır" diyerek, AKP-MHP faşizmine karşı savaş güçlerine katılım çağrısında bulundu.

DKP/BÖG, 'Kasım Atılımı'na ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"DKP/BÖG’ün kuruluşunu mayalayan 'Kasım Atılımı' parti çizgimizin en önemli tarihsel olgusu ve siyasal haklılığı ile 6. yılını doldurdu" diye başlayan açıklamada, "Türkiye’nin çeşitli kentlerinde devrimci mücadeleyi, devrimci savaş çizgisinde yeniden kurmak isteyen onlarca işçi- emekçi, sosyalist feminist ve devrimci gençler İstanbul’dan Ankara’ya, Çukurova’dan Ege’ye ve Karadeniz’in kentlerinden Ulaş Bayraktaroğlu’nun ve öncü kadroların çağrısı ile Kobanê’nin özgürlük savaşına katıldı" denildi.

'AKP-MHP İKTİDARINA SON DARBEYİ VURMAK İÇİN...'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Birleşik Özgürlük Güçleri’nce kurulan DKP, masa başında değil devrimci savaş alanlarında kuruldu. İlk silahlı eylemini; adı duyulduğunda kentlerin terkedildiği AKP-DAİŞ barbarlığının üzerine yürüyerek, ona karşı savaşmak üzere enternasyonalizmin bayrağını Kobanê ve Rojava topraklarına taşıyarak gerçekleştirdi.
Türkiye kentlerinde konumlanmış cihatçı çeteler, çocuk istismarcısı Ensar vakıfları, işçi kanıyla zenginleşen patronların konakları, işbirlikçi kurumlar ve ihanetçi-ajan özgürlük güçlerinin hedefi oldu.  Sayısız devlet operasyonu, ihanetçi ve tasfiyeci çizgi karşısında parti bayrağı bugün şanla dalgalanmaya, zafere yürümeye devam ediyor. Kasım Atılımı’na katılan ve can siper faşizme karşı savaşta bugün aramızda olmayan ölümsüzlerimizi bir kez daha saygıyla selamlıyoruz.
Türk sömürgeciliğinin işgal politikalarına karşı Serekaniye’de ezilen Kürt, Êzidî, Asuri halklarının direnişine Türkiyeli devrimciler olarak katılan ve AKP-MHP faşizmine karşı her cephede savaşan partimizin Merkez Komite üyesi Aynur Ada ve savaşçısı İmran Fırtına’nın ölümsüzleştiği tarih olan 6 Kasım 2019, 'Kasım Atılımı'nın yıl dönümüne denk gelerek partimizin devrimci savaş kararlılığını yenileyerek ortaya koymuştur.
Partimizin 2021 yılında ilan ettiği 'Aynurlaşma' yılı olanca sıcaklığı ile yaşanmaktadır.
Aynur ve İmran yoldaş tüm Komünarlara yeni bir 'Kasım' çağrısıdır. Çöken AKP-MHP faşizminin taburesine atılacak son tekme için, bu zulüm iktidarına son vermek için her kentte partimizin savaş güçlerine katılım çağrısıdır.
İşçilerin emekçilerin iktidarı için, ne kadar çürümüş olursa olsun faşizmi yıkmak, kapitalizme karşı insanlığın biricik kurtuluş yolu olan sosyalizm için tek seçenek birleşik devrimci savaşa katılmaktır."