DKP/Birlik: Birleşik devrimi büyüteceğiz

Şehitleri anan DKP/Birlik, Ulaş Bayraktaroğlu'nu anarak, "Birleşik devrim hareketini büyüteceğiz" dedi.

Devrimci Komünarlar Partisi/Birlik (DKP/Birlik) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "9 Mayıs 2017’de Reqa’nın özgürleştirilmesi hamlesinde ölümsüzleşen Ulaş Bayraktaroğlu, devrim yapma iddiasını etinde kemiğinde yaşayan bir devrimci, bir önderdir. Ortalama devrimcilik değildir onunkisi. Türkiye’de; ya bir barikat başında, ya doğrudan polisle çatışmanın ortasında, en öndedir" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Kuşkusuz Türkiye devrimci hareketinde, içinden çıkılan geleneklerin statükosunu parçalamak zor işti. Hem de oldukça zor. Yüzler hep tatlı su devrimciliğine dönüktür. O, bu düzlemin altına dinamit lokumunu koyandı. Ray değişikliğini örgütleyendi. Rojava’da devrimci öznelerden bir özne olarak varolmadı. Geleceğe kement atmak için geçmişle köprüleri atan bir pozisyonu örgütledi. 50 yıl önce Mahirler'in, İbrahimler'in, Denizler'in yapmış olduğu devrimci kopuşun, 2000’li yıllarda güncel bir yankısını oluşturan Orhan Yılmazkaya’nın izini takip etti, bir devrimci savaş örgütünü ateş hattında inşa etmeye koyuldu.

9 Mayıs’ta, Reqa Cephesinde şehit düşen Ulaş Bayraktaroğlu ve ölümsüzleşenlerimizle harcını kardığımız partimiz DKP/Birlik, insanlığın kurtuluş ve özgürleşmesi ile bireyin kurtuluş ve özgürleşmesini içiçe örecek, komünizmin gündeki karşılığı olan komün gücü, özgürlük gücü perspektifi ile yürüyecektir.

Ölümsüzleşenlerimizin amaç ve ideallerine bağlı kalacak, birleşik devrim hareketini büyütecek, tüm zamanları bizim kılacağız!"