Yedi kentte polis terörü: 48 gözaltı

Türk polisi, yedi kentte HDP ve sivil toplum örgütlerine yönelik ev baskınlarında en az 48 kişiyi gözaltına aldı. Son 24 saatte en az 92 kişi gözaltına alındı.

Türk polisi sabah saatlerinde Ankara, Antep, Urfa, Amed, Batman, Ağrı ve Adıyaman'da gözaltı terörü estirdi.

ANKARA’DA 11 GÖZALTI

Ankara’da Halkların Demokratik Partisi (HDP), İnsan Hakları Derneği (İHD), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) yönetici ve üyeleri hedef alındı. 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi açıklanmadı.

Ankara’da gözaltına alınanlar şöyle: İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Fatin Kanat, SES yöneticileri Fikret Çalağan ve Belkıs Yurtsever, HDP PM üyesi Bereket Kar, HDP üyesi Mazhar Yerlikaya, Şehriban Başak, Ethem Özgan, Sabahattin Karlı, Kemal Akalın, Berfum Çolak, Ziya Cebeci.

ADIYAMAN’DA ESKİ VEKİL VE BİR GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

HDP’li eski Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım da evine düzenlenen baskında gözaltına alındı. Bu gözaltının da gerekçesi bilinmiyor.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Hacı Yusuf Topaloğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde polisin hedefi oldu. Gerekçe gösterilmeden evine baskın düzenlenen Topaloğlu gözaltına alındı. Polisin, Topaloğlu’nun başına silah dayadığı ve evini yağmaladığı bildirildi.

URFA’DA İKİ ÇOCUK BABASI BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Urfa'nın Viranşehir ilçesi Şırnak Mahallesi’ndeki ev baskınlarında ise iki çocuk babası İrfan Erdem gözaltına alındı. Erdem, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, "örgüt propagandası yapmakla” suçlandı. Erdem hakkında bu gerekçe ile soruşturma başlatıldığı bildirildi.

AMED’DE HDP, DBP VE EĞİTİM SEN YÖNETİCİLERİ GÖZALTINDA

Amed'de koç başıyla evlerin kapısını kıran Türk polisi, eşyaları dağıttı. Baskında, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Tunç ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kayapınar Belediyesi Meclis Üyesi Songül Dağ Kapancı gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.

Eğitim Sen Amed 1 Nolu Şube Eşbaşkanı Hatice Efe ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bağlar ilçe yöneticisi Tahir Gül, evlerine düzenlenen baskın sonucu gözaltına alındı.

BATMAN’DA 25 GÖZALTI

Batman merkez ve ilçelerinde en az 25 kişi ev baskınlarında gözaltına alındı. Bunlar arasında HDP'nin 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olan Şükrü Baytar'ın yanı sıra Barış Annesi Nurhan Seçkin ve TJA aktivistleri ile DTK delegeleri de bulunuyor. Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: Mahfuz Akgül, Elif Koyuncu, Şükrü Baytar, Adil Erin, Mehmet Salih Turmuş, Mustafa Erol, Seyithan Tatar, Nurhan Seçkin, Murat Tekin, Fatma Kapalıgöz, Yaşar Kırca, İlyas Tiryaki, Halime Çetinkaya, Ezel Aydın, Derya Arslan, Seyfettin Demirkılıç, Cengiz Fırat, Güler Turhan, Zozan Adlı ve Rozerin Koyuncu.

GERCÜŞ’TE DTK TEMSİLCİSİ GÖZALTINA ALINDI

Gercüş ilçesinde Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Gercüş temsilcilerinden Mehmet Yıldırım, evinde gözaltına alındı. Evin kapısını kıran polisler dijital materyallere el koydu.

AĞRI'DA 4 GÖZALTI

Ağrı merkez ve Doğubayazıt ilçesindeki baskınlarda HDP il yöneticisi Kazım Aslan, HDP Doğubayazıt ilçe yöneticileri Faruk Sevkan ve Okan Sekirden gözaltına alındı. Tarım Orkam-Sen Ağrı Şubesi Başkanı Hanifi Demir de Ağrı'da gözaltına alındı.

SON 24 SAATTE EN AZ 92 GÖZALTI

Son günlerde yeni bir gözaltı furyası başlatıldı. 24 saat içerisinde en az 92 kişi gözaltına alındı. Salı günü Muş’ta iki HDP’li, Van’da 20 Kürt genci, Kocaeli’de 20 HDP’li ve Mersin’de Mezopotamya Ajansı muhabiri Mehmet Fırat gözaltına alındı. Aynı gün Ankara’da Mezopotamya Ajansı muhabiri Berivan Altan da gözaltına alındı. 26 Kasım Salı günü ayrıca görevleri gasp edilerek yerlerine kayyum atanan HDP’li Derik, Mazıdağı ve Savur Belediye eşbaşkanları tutuklandı.