DTK-DBP selin vurduğu Başkale’de: İktidar düşmanlık yapıyor

DTK ve DBP’den bir heyet Van’da selin vurduğu Başkale ilçesini ziyaret ederek dayanışmada bulundu. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, iktidarın düşmanlık yaptığını belirtti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in öncülüğündeki bir heyet Van’ın Başkale ilçesinde selden zarar gören halkı ziyaret etti.

İlk olarak Çux ve Heratun mahallelerini ziyaret eden heyet, yetkililerin duyarsızlığına tepki gösteren halkı dinledi.

Mahalle halkı heyetten mağduriyetlerinin giderilmesini isterken, DTK ve DBP’li heyet daha sonra selden en fazla zarar gören Xaşkan Mahallesi’ne geçti ve incelemelerde bulundu.

Halkın talep ve tepkilerini dinleyen DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “Maalesef üzerinden günler geçmesine rağmen devlet sorumluluğunu yerine getirmemiştir. ‘Biz büyük devletiz’ diyen bir iktidar Xaşkan halkını yalnız bırakmış durumda” dedi.

Aydeniz, “Ama parti ve kurumlarımız selin yaşandığı ilk günden beri halkımızın yanındadır. Halkımızın yaralarının sarılması için, halkımızın maddi zararlarının karşılanması için sürekli yanında yer aldık” diye ekledi.

Orman yangınları ve sel felaketlerine dikkat çekerek, bir kriz yaşandığını belirten Aydeniz, iktidarın sorunları çözmeyen bir noktada olduğunu kaydetti.

Aydeniz şöyle konuştu: "Yapılan kanal ve göletler uygun yapılmadığı için bu kadar büyük bir zarar oluştu" dedi. İktidarın meşruluğunun kalmadığını ifade eden Aydeniz, "Bu nedenle artık halka yardım bile yapamıyor. Karadeniz’de de Ege’de de gördük ki sadece halkla alay edip, kafalarına çay atabiliyorlar. Türkiye ve Kürdistan halkları bu iktidara ‘artık yeter’ diyor. Kürtlerin üzerine uygulanan asimilasyon ve yok etme politikası şu an tüm Türkiye’de uygulanıyor. Bu sel felaketi gösteriyor ki iktidar düşmanlık yapıyor ve halkı yalnız bırakıyor”

Başkale’ye desek çağrısında bulunan Aydeniz, yaraların birlikte sarılabileceğini ifade etti. Aydeniz, "Hiçbir afette halkımızı yalnız bırakmadık ve yaralarımızı birlikte çözdük. Halkımız, asla mağdur olan halkımızı yalnız bırakmayacaktır” diye noktaladı.

Heyet, Xaşkan ziyaretinin ardından Hakkari’ye geçti.