Dünyada yaşamış en büyük memelinin kemikleri bulundu

Kenya’da dünyada yaşamış en büyük memelinin kalıntıları keşfedildi.

Dünyada yaşamış en büyük memelinin kalıntıları Kenya’da keşfedildi. 23 milyon yıl önce dünyada var olduğu tespit edilen canlının uzun yıllar boyunca yaşadığı da belirtiliyor. Bir aslandan 7 kez daha büyük olan söz konusu memelinin 1500 kilogram ağırlığında olduğu tespit ediliyor.

23 milyon yıllık diş ve kemik kalıntıları, Kenya’da bulundu. Bu kemik ve diş kalıntılarının dünyada yaşamış en büyük memeli hayvana ait olduğu belirtiliyor.

Söz konusu hayvan, “Büyük Afrika Aslanı” olarak isimlendirilirken, yaklaşık 1500 kilo ağırlığında olduğu ve fil ve hipopotam gibi büyük hayvanlara saldırabilecek kapasitede olduğu da kaydediliyor.

Duke Üniversitesi’nden Matthew Borths, “Dişleri ve yoğunluğuna bakıldığına bu hayvanın çok büyük bir etçil olduğu tespit edildi” dedi.

Büyük Afrika Aslanı’nın milyonlarca yıl yaşadığı da belirtiliyor.

Söz konusu hayvanın kalıntılarının yaklaşık on yıl önce başka bir yerde bulunduğu ama daha küçük bir türe ait olduğu yönünde tespitlerden sonra Nairobi Ulusal Müzesi’nde tutulduğu da öğrenildi.

Kemikleri yeni bulunan çok erken yaşta olduğu ama, diş yapısının normal yetişkin bir aslanın çene yapısından daha büyük olduğu da belirtiliyor.