Ercan ailesinden 10 kişi Soylu’nun talimatıyla gözaltında

HPG’li iki fedainin Mersin’de gerçekleştirdiği eylemin ardından Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef gösterdiği Dilşah Ercan ailesinden 10 kişi üç gündür keyfi gerekçelerle gözaltında tutuluyor.

26 Eylül’de Mersin’in Mezitli ilçesine bağlı Deniz Mahallesi'ndeki Tece Polisevi'ne yönelik bir eylem gerçekleşmişti. HPG, bugün yaptığı açıklamada “26 Eylül gecesi iki fedai yoldaşımız tarafından Mersin’in Mezitli ilçesindeki düşman gücüne karşı fedai eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylem, zindanlar üzerindeki baskılara, katliamlara ve gerillaya dönük kullanılan kimyasal silahlara karşı cevap olarak geliştirilmiştir” dedi.

Eylemden hemen sonra Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dilşah Ercan’ı eylemci olarak sunmuş ve ailesini hedef göstermişti.

Soylu’nun eylemde yer almayan “Dilşah Ercan” açıklamasını talimat olarak alan Türk yargısı, Ercan ailesine karşı harekete geçmekte vakit kaybetmedi.

Ercan’ın Mersin’deki aile evine yapılan basında Ercan’ın babası, annesi, 3 ağabeyi, 3 ablası ve eşlerinin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

27 Eylül’den bu yana Mersin Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan aile bireyleri, bugün savcılığa çıkarıldı.

Aralarında Ercan’ın aile bireylerinin olduğu toplam 22 kişi Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor.