Farisoğulları: Maxmur saldırısı kirli işbirliği sonucu yapıldı

Türk devletinin Maxmur saldırısına tepki gösteren HDP Amed Milletvekili Musa Farisoğulları, saldırının kirli işbirliği sonucu gerçekleştiğine dikkat çekti.

İşgalci Türk devleti önceki akşam Maxmur ve Şengal'e yönelik hava saldırısı düzenledi. Tük savaş uçakları tarafından yapılan bombardımanda 4 kadın katledildi. BM denetiminde olan Maxmur kampına yönelik saldırıya tepki gösteren HDP Amed Milletvekili Musa Farisoğulları, saldırının kirli işbirliği sonucu yapıldığını vurguladı.

Birkaç gün önce Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kürtleri tehdit ettiğini hatırlatan Farisoğulları, "Erdoğan'ın tehditlerinin ardından Kürtlere karşı bir katliam gerçekleşti. Türk savaş uçakları Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı'nı (Maxmur) ve Şengal'i bombaladı. Bombardıman sonucu 4 yurttaşımız şehit düştü. Herkes de biliyor ki Maxmur Kampı BM denetiminde" diye konuştu.

BM VE IRAK HÜKÜMETİ TEPKİLERİNİ ORTAYA KOYMALI

Maxmur halkının 1994-95 yılları arasında Türk devletinin zulmü sonucu Şırnak ve Hakkari'den göç ettiğini kaydeden Farisoğulları, halkın Maxmur'da da 24 yıldır KDP ve Türk devletinin baskılarına maruz kaldığını vurguladı. Halkın zulümden kaçmak için 8 kamp değiştirdiğini Maxmur’un da 9. kamp olduğunu söyleyen Farisoğulları sözlerini şöyle sürdürdü: "Maxmur'da da KDP ve Türk devletinin baskıları son bulmadı ve Maxmur'u her zaman kendilerine hedef yaptılar. Maxmur kampı 1998 yılından bu yana BM denetiminde bir kamp ama buna rağmen defalarca saldırıya uğradı."

Maxmur Kampı'nın daha önce de onlarca kez saldırıya uğradığını sözlerine ekleyen Farisoğulları, "Türkiye Irak topraklarını geçerek Maxmur topraklarına saldırıyor. Geçen yıl da bu ayın 6'sında bir saldırı yapılmıştı ve 5 yurttaşımız katledilmişti. Bu saldırılar karşısındaki sessizlik Türk devletini cesaretlendiriyor. Maxmur'a yönelik saldırı kirli bir işbirliği sonucu gerçekleşmiştir. Kamp BM denetiminde, güvenliği de hala Güney Kürdistan peşmergeleri ve Irak kontrolünde. BM, Irak ve Güney Hükümeti’nin sessizliği bizi bu tür düşüncelere sokuyor. BM, Irak ve Güney hükümeti biran önce bu saldırıya karşı tepkilerini ortaya koymalı" dedi.

'SALDIRI KÜRT KAZANIMLARINA YÖNELİKTİR'

Son dönemlerde Kürt halkının kazanımlarına yönelik saldırıların daha da artığına dikkat çeken Farisoğulları, Türk devletinin yaklaşık 4 yıldır Kürtlere karşı özel savaşı yeniden devreye koyduğunu söyledi. Bu tür saldırılarla Kürtlerin statü sahibi olmasının engellenmeye çalışıldığını dile getiren Farisoğulları konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Devlet her tarafından Kürtlere saldırarak kazanımlarını yok etmek istiyor. Kürtlerin hangi devlette olduğu da fark etmiyor onlar için. Maxmur'daki vahşı saldırı da bunun kanıtı.

Bizler tüm kamuoyuna ve uluslararası kuruluşlara Türk devletinin bu vahşi saldırılarına karşı çıkma çağrısında bulunuyoruz. Güney Kürdistan yönetimi de sessizliğini sonlandırmalı ve ulusal değerlerine sahip çıkmalı. Kürt halkına yönelik saldırılar karşısında Güney yönetiminin sessizliği biz de soru işaretleri yaratıyor. Her şeyden önce KDP yetkililerin bu katliama tepki göstermesi ve bu saldırılara karşı çıkması lazım."