Faşist saldırı protesto edildi: Katil Erdoğan ve Soylu'dur

HDP İzmir İl Örgütü'ne faşist saldırı protesto edildi. Eylemlerde failin AKP-MHP iktidarı olduğu belirterek, "Hiçbir saldırı bizi susturamayacak" mesajı verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yönelik faşist saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesi birçok ilde protesto ediliyor.


VAN
Van’da HDP il binası önünde yapılan eyleme Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tevgera Jinên Azad (TJA), STAR Kadın Derneği, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), KESK Şubeler Platformu, Özgürlük için Hukuk Derneği (ÖHD), TUHAY-DER, Van-Hakkari Tabip Odası ile çok sayıda kişi katıldı.
HDP Çaldıran ilçe Eşbaşkanı Gönül Uzunay, aylardır Türk Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı, iktidar yetkilileri ve iktidar ortağı MHP tarafından partilerinin hedef gösterildiğini hatırlattı. Uzunay, “Katile uzun bir süre müdahale edilmemiş ve saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız maalesef katledilmiştir. Bu saldırı sadece HDP’ye ve HDP’lilere veya Kürtlere yönelik olarak ele alınırsa eksik değerlendirilmiş olacaktır" dedi.
Faşist İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu derhal istifaya çağıran Uzunay, "Bu karanlığa ve faşizme teslim olacağımızı sananlar tarihi bir yanılgı içinde olduklarını çok kısa sürede göreceklerdir” diye konuştu.
Açıklamanın ardından halk, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Katil AKP”, “Şehîd namirin” ve “Deniz yoldaş ölümsüzdür” sloganlarını attı.


URFA
HDP Urfa İl Örgütü'nün eylemine İstanbul ve Urfa Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, HDP il yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.
HDP İl Eşbaşkanı Çiğdem Karakeçili, saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz'ı anarak, “İzmir'de bir katliam gerçekleşti. Biz bunu kabul etmiyoruz. Sesimizi yükseltiyoruz. Mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz” dedi.
Öte yandan Urfa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı oturumuna katılan HDP Meclis üyeleri, saldırıya tepki göstererek oturumu terk etti.

 
ADANA
HDP Adana İl Örgütü de Deniz Poyraz katledilmesini İnönü Parkı’nda yaptığı açıklama ve oturma eylemiyle kınadı. “Susturamayacaksınız” pankartının açıldığı eylemde, HDK, CHP, EMEP, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) temsilcileri ile ve çok sayıda kişi katıldı.
HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, hiçbir saldırı ve katliamın kendilerini yıldıramayacağını söyledi. Ardından oturma eylemi yapan halk, “Bijî berxwedana HDP’ê” ile “HDP halktır halk burada” sloganları attı. Eylem HDP İl Örgütü binasına kadar yürüyüşle sonlandırıldı.