GÜNDEM 13 AĞUSTOS 2018

13 Ağusots 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-15 Ağustos Atılımı'nın 4 parça Kürdistan ve Ortadoğu’yu etkilediğini belirten KCK eşbaşkanı Cemil Bayık, "15 Ağustos ruhu her zaman canlıdır. Özgürlük ve demokrasi ruhudur" dedi.

-Cizre’de işgalci Türk ordusunun katlettiği 11 yaşındaki Bişeng Garan için, 30 bin TL kan parası teklif edildi. Garan ailesi ise, bu parayı reddederek, “Biz ölene kadar davamızın arkasındayız” dedi.

-Efrîn işgalinden sonra, mallarına ve topraklarına el konulmasın diye geri dönen Efrînli aileler, Türk devleti ve çetelerinin zulmünden dolayı 2. defa yurtlarını terk etmek zorunda kalıyor.

-Son dönemlerde Kürdistan’a gelen mülteci sayısında büyük artış görünüyor. Kürt kentlerine dışarıdan getirilen mültecilerle nüfus yapısı değiştirilmek isteniyor.

-Güçlükonak’ta 29 yıldır belediye başkanlığı koltuğuna oturan korucu başlarından Bahattin Aktuğ’un tüm yakınları ilçenin kamu kurumlarında. Devleti, Aktuğ Ailesi temsil ediyor.

-HDP İstanbul milletvekili Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu, Türkiye’nin artık bu popülist ekonomi ve siyaset anlayışıyla yönetilemeyeceğini vurguladı.