GÜNDEM 26 OCAK 2020

26 Ocak gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Elazığ’da dün akşam meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremle ilgili gelişmeler takip edilecek.

-74'üncü fermanda Şengalli Êzîdî halkının imdadına yetişenlerden biriydi, Şahin Cudi. Şehadetine kadar halkının ve Önderliğinin özgürlüğü için savaştı.

-Kapitalist Modernite’nin ideolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel tahakkümünün sopası olan NATO, açık yapılarının yanı sıra gizli ve kirli örgütlenmeleriyle ulus devlet statükoculuğuna bekçilik yapıyor.

-Jiyan Semt Pazarı'nda tezgah açan kadın esnaflar, ekonomik krizin yansımalarının yanı sıra erkek pazarcıların olumsuz yaklaşımlarına da tepkili.

-Ortadoğu ve dünya halkları için büyük bir umut ve DAİŞ ile işbirlikçileri için "sonun başlangıcı" olan Kobanê zaferi 6. yılında. Kobanê savaşını ve zaferini anlatan dönemin YPG komutanlarından Serdar Heleb, "Kobanê, DAİŞ'in bitişinin başlangıcı oldu" diyor.

-Van'da HDP’li belediyelerin gasp edilmesinin ardından kayyum eliyle onlarca esnafa binlerce liralık para cezası kesildi. Ekonomik krizden dolayı zorlanan esnaflar cezalarla birlikte iş yapamaz hale geldi.

-Çin’de ortaya çıkan ölümcül virüsün yayılmasını önlemek için yetkililer çabalarını arttırırken, 40 milyon kişi ise karantinaya alındı.