GÜNDEM 27 KASIM 2019

27 Kasım gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, 7’den 70’e bütün toplumun savaşçı, öz savunmacı olmasının gerekliliğini vurgulayarak, şunun altını çizdi: “Ekonomik, sosyal, kültürel yaşamımızın hepsi öz savunma temelinde olmalıdır. Kendimizi ideolojik, siyasi, askeri temelde eğiteceğiz, örgütleyeceğiz. Öz savunma sistemimizi geliştireceğiz, başkasından beklemeden herkes evini, köyünü, mahallesini, sokağını, kasabasını, tarlasını, mıntıkasını, şehrini savunacak bir eğitim ve örgütlülüğe ulaşacak. Gerektiğinde kahramanca savaşmak üzere cesur ve fedakar davranacağız.”

-PKK'nin kuruluş yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan KJK, "Kadın özgürlük mücadelemiz PKK’nin öz çizgisi olarak Ortadoğu'da büyüyerek gelişecektir. PKK bir kadın partisi olarak özgürlük ruhunu tüm dünyaya taşırmaktadır" dedi.

-Jinwar, savaş koşullarında kurulmuş olağanüstü bir köy. Yetkililerden biri “kutsal bir proje” diyor. Rojava devriminin tüm kazanımları gibi, Jinwar da Türk tehdidi altında bulunuyor.

-Geçtiğimiz hafta Almanya Parlamentosu önünde Türk devletinin Rojava işgalini protesto eden 12 sanatçıdan biri olan Taha Sali, "Sanatımla halkıma destek olmaya çalışıyorum" dedi.

-Sudan’da 30 yıl boyunca kadınlara yönelik devlet şiddeti ve vahşetinin gerekçesi sayılan ‘ahlak dışı ve edepsiz suçlar yasası’ olarak da tanımlanan yasanın kaldırıldığı duyuruldu.

-İsrail’in kurulduğu 1948’den bu yana topraklarını önemli oranda kaybeden Filistin halkının büyük çoğunluğu halen hem ülke içinde hem de ülke dışında mülteci statüsünde ve birçok mahrum yaşamaya devam ediyor.