GÜNDEM 30 KASIM 2019

30 Kasım gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemi, 388’inci haftasında da kararlılıkla sürdürülüyor.

-192 ülke kimyasal silah kullanımının menedilmesi için 29 Nisan 1997'de Kimyasal Silah Sözleşmesine taraf olduğunu beyan etse de söz konusu “bekaa” olunca atılan tüm imzalar kağıt üzerinde kalacaktı.

-DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğündeki açlık grevine katılıp ölüm orucuna dönüştüren tutsaklardan olan Özhan Ceyhan, eyleminden dolayı mutlu olduğunu ama halka borcunun bitmediğini söyledi.

-Kadın gerillalara hayranlık duyarak mücadeleye katılan Gülbahar Gûlhat, şehadetine kadar kararlı, cesur bir direniş sergiledi.

-Kayıp yakınları her cumartesi günü olduğu gibi, bugün de eylemde olacak.

-Eylül ayından bu yana Türkiye’de cezaevinde olan Kürt sanatçı Ozan Canê’nin kızı Dilan Örs’ün tutuklanma nedeninin Alman emniyetinin Türk polisine aktardığı bir soruşturma dosyasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

-Atik, Yeni Kadın ve UPOTUDAK tarafından yapılan yazılı açıklamada, devrimci tutsak Müslüm Elma'nın özgürlüğü için 2 Aralık'ta gerçekleşecek yürüyüşe katılım çağrısında bulunuldu.

-Brezilya’da yayınlanan son verilere göre, Amazon Ormanları’ndaki ağaç katliamı son 10 yılda hiç olmadığı kadar yüksek çıktı.

-Romanya’da Çavuşesku yönetiminin devrilmesiyle sonuçlanan olaylar sırasında işlenen suçlara dair mahkeme başlarken, mağdurların davadan çok da umutlu olmadığı bildiriliyor.