GÜNDEM 10 NİSAN 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Fransa Boyun Eğmeyenler Hareketi Parlamento Grubu, Paris Katliamı'na dikkat çekerek, "Ülkemizin cani bir devlete karşı kayıtsızlığına son verme zamanı gelmiştir" dedi.

-Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, partisinin seçeneksiz olmadığını söyleyerek "HDP, binalardan, tabelalardan ibaret bir parti değil. HDP, bir fikriyattır, halk hareketidir" dedi.

-HEP kurulduğundan bu yana her seçimde Kürt siyasi geleneğinden gelen partiye oy veren Vanlılar, kapatılmak istenen HDP’nin tabela partisi olmadığını belirtti.

-Türk devletinin KDP eliyle Êzidî halkının topraklarını işgal etmek istediğini belirten Dêrin Peşmergesi Osman Mihemed, Êzidî halkı şahsında tüm Kürtlerin hedef alındığını söyledi.

-'Eğer olacaksa bir şahadet burada olmalıdır' dediği Avaşin’in maviliğine aktı gerilla Nalin. Ondan geriye Avaşin’e yaşama sevdalı bir bakış kaldı.

-Olcay Çelik, hükümetin ağzından düşürmediği “dış güçler” ve ekonomiye müdahale lafının aslında Türkiye ekonomisinin emperyalist kapitalizme bağlılığı olarak tanımlarken, bunun bir esaret değil işbirlikçilik olduğunun da altını çiziyor.

-Avrupa’da faaliyet yürüten 22 Türkiyeli ve Kürdistanlı örgütlerin oluşturduğu Avrupa Demokratik Güç Birliği, “Faşizmi Birlikte Yeneceğiz” kampanyasının startını birçok Avrupa kentinde düzenleyeceği eylemlerle veriyor.

-Kayıp yakınları, her Cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınlarının akibetini soracak.

-Queensland Üniversitesi uzmanlarının Falkor adlı araştırma gemisiyle yaptıkları incelemeler sonrasında, çok büyük bir kısmı Pasifik Okyanusu’nca kaplanan Zelandiya adlı kıta ilk kez haritalandırılıyor.