GÜNDEM 12 TEMMUZ 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi’nin 40’ıncı yılına ilişkin yazılı bir açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, “Düşman 39 yıl öncekinden farklı değildir. AKP-MHP faşizmi, 12 Eylül 1980 günü darbe yapan Kenan Evren Cuntasının doğrudan bir devamı ve kendini sivilleştirmiş biçimidir” dedi.

-Lozan'dan Cenevre'ye Defend Kurdistan'ın organize ettiği uzun yürüyüş ve Birleşmiş Milletler önünde düzenlenecek miting takip edilecek

-“Türkiye İşgaline Karşı Kürdistan'ı Savunalım” şiarı ile Defend Kurdistan’ın İsviçre’nin Lozan kentinden Cenevre kentine düzenlenen uzun yürüyüşe katılan Kürdistanlılar “Özgürlüğümüzü çalmak isteyenlere karşı mücadele yürüteceğiz” dedi.

-Defend Kurdistan İnisiyatifi, bugün İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenecek mitinge katılım çağrısı yaptı.

-Özgürlük gerillası, 2021 yılının başından beri yürüttüğü savaşı ile Türk ordusunun tarihine müdahale etmektedir.

-Türk devletinin 23 Nisan’dan bu yana Medya Savunma Alanları’na yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı gerillalar iki devrimci hamle ile tarih yazıyor.

-66 yaşındaki Ferzende Abi, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılmasını neden olan 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi şehitlerini, yazıp söylediği bir şarkıyla andı.

-HDP Batman İl Eşbaşkanı Ömer Kulpu, yoksulluk ve işsizlikten dolayı intiharlar yaşandığını; devletin uyuşturucu, kumar, fuhuş ve hırsızlığı teşvik edip desteklediğini söyledi.

-Brezilya’da yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre halkın çoğunluğu, mizojin, ekoloji düşmanı, ismi yolsuzluklara karışan devlet başkanı Jair Bolsonaro’nun gitmesini istiyor.