GÜNDEM 20 MART 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Kürdistan, Türkiye ve Avrupa’daki Newroz kutlamaları takip edilecek.

-HDP’nin kapatılmasıyla Erdoğan rejiminin arta kalan demokrasinin de yok edeceğini belirten Alman parlamenterler “Sonuna kadar HDP’nin yanında olacağız” dediler.

-DBP Amed İl Eşbaşkanı Mehmet Bakır, “21 Mart'ta kutlanacak Newroz için tüm hazırlıklar yapıldı, tedbirler alındı. Halkımızı, ulusal kıyafet ve renkleriyle HES kodunu da unutmadan alanda bekliyoruz” dedi.

-Newroz Bayramı'na ilişkin yazılı açıklamada bulunan DKP/Birlik, "Tarih akıyor, zaman genişliyor, çiçekler açıyor ve Newroz baharı müjdeliyor. Demirci Kawa’nın yaktığı ateş, zalimin zulmüne uğrayan herkesi kavgaya çağırıyor" dedi.

-HDP’ye dönük açılan kapatma davasının siyasi olduğunu belirten KKP Başkanı Sinan Çiftyürek, "Kapatma davası, fezlekeler ve kayyumlara karşı tüm Kürtler tepkilerini göstermek için Newroz alanlarına akmalı" dedi.

-Daha önce birçok suça bulaşan AKP Başkale İlçe Başkanı Muğdat Saruhan ilçeyi haraca bağladı. Saruhan, vatandaşlara, "Dava dosyalarınızı getirin, ben halledeceğim" diyerek şu ana kadar 100 bin TL para topladı.

-Britanya’daki 26 sendikanın çatı örgütü Genel İşçi Sendikaları Federasyonu (GFTU) tarafından yayınlanan mesajda, HDP’nin kapatılmasının kabul edilemeyeceği vurgulandı.

-HDP kapatma davası iddianamesinde haklarında siyasi yasak istenen kesimler bunun HDP ve etrafındaki herkesi susturmak amaçlı olduğunu dile getiriyor.

-HDP’ye yönelik açılan kapatma davasına tepki gösteren MÖP, “Türk soykırımcı devletin faşist başları Erdoğan-Bahçeli ikilisi, bu saldırılarla bir sonuç alacaklarını sanıyorlar. Hiç heveslenmesinler, haklı olan her zaman küllerinden dirilir” dedi.

-ABD’de yeni Başkan Joe Biden’in daha ılımlı politikası nedeniyle Meksika sınırının öte yanında biriken göçmenlerin sayısı 200 bine yaklaşmış durumda.