GÜNDEM 24 ARALIK 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

Şark Islahat Planı gereği Maraş Katliamı gibi katliam, baskı ve çok yönlü politikalarla Fırat’ın batısının Alevi ve Kürtlerden arındırıldığını hatırlatan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kürtlere topraklarına dönüş çağrısı yaptı.

Almanya'da haftalık yayınlanan Der Freitag gazetesinin bu haftaki sayısında İngiliz sendikalarının “Vakit geldi: Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a barış” kampanyasının tam sayfa çağrısı yayınlandı.

Irak Başbakanı Mustafa El Kazimi’nin Türkiye ziyaretine değinen KNK üyesi ve Demokratik Halk Cephesi Eşbaşkanı Kamuran Berwari, "Başur hükümeti tutum almazsa Güney tümden işgal edilecek" dedi.

İran’ın 2021 bütçesi, Biden döneminde ambargonun kaldırılması ihtimaline göre hazırlanan uçuk bir bütçe. Buna rağmen bütçenin aslan payı, dini kurumlara ve militarizme ayrılıyor.

Rojava'ya yönelik saldırılara karşı ülkelerinin korumak için QSD güçlerine katılan kadınlar, düşmanı topraklarından çıkarmaya kararlı olduklarını belirttiler. 

Danimarka Kızıl Yeşil Koalisyon Partisi "Enhedslisten" Milletvekili Søren Søndergaard, HDP'li Leyla Güven ve Selahattin Demirtaş'ın durumuna ilişkin Dışişleri Bakanı Jeppe Kofod'un yanıtlaması için soru önergeleri verdi. 

Fransa Komünist Partisi (PCF), DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'e verilen 22 yılı aşkın hapis cezasının kabul edilemez oluğunu belirterek, "Tüm siyasi tutsakların serbest bırakılmasını" istedi. 

Rusya, Salı gününü yaptığı açıklamada Orta Afrika Cumhuriyeti'nin talebi üzerine 300 asker gönderdiklerini bildirdi. İsyancı gruplar ise bir kenti daha ele geçirdi.