GÜNDEM 27 MAYIS 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Metina, Zap ve Avaşin’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları takip edilecek.

-TJK-E ve KCDK-E’nin Fransa’nın Strasbourg kentinde “İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, Zap, Metina. Dem dema Azadiye" şiarı ile düzenlediği oturma eylem itakip edilecek.

-MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Elif Haran, tüm baskı ve engellemelere rağmen tutsakların sesine ses olmak ve bu sessizliği çığlığa dönüştürmek gerektiğini söyledi.

-Kürdistan'daki orman yangınlarına karşı örgütlü bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini belirten MÇD Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Doğan, "Yakılan sadece ormanlar değil, yaşamdır, geleceğimizdir" dedi.

-Siyasetçi Sırrı Sakık muhalefetin erken seçim söyleminin de ötesine geçerek Sedat Peker tarafından ortaya atılan bu iddialar için risk alması gerektiğini söyledi.

-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Van, Şırnak ve Hakkari'de atıl durumda oldukları gerekçesiyle bazı tarım arazilerini satışa çıkardı. Bu kapsamda Erciş'te 73, Şırnak merkez ve Cizre'de 4, Hakkari'de 96 arazi satışa sunuldu.

-Londra’da düzenlenen Özgür Toplum Konferansı’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Demokratik Konfederalizm paradigması çerçevesinde 8 boyuttan oluşan Halk Meclisi’nin inşa edilmesi kararlaştırıldı.

-Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Libya’ya mülteciler konusunda pratiklerini gözden geçirme çağrısında bulundu.