GÜNDEM 29 NİSAN 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Metina, Zap ve Avaşin’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları takip edilecek.

-AKP/MHP diktatörlüğünün yükselen mücadeleden korktuğu için 1 Mayıs’ı yasaklama arayışında olduğunu ifade eden PKK Merkez Komite Üyesi Cemal Şerik, herkesi birlikte mücadeleye davet etti.

-DAİŞ’in Kobanê’de yenilmesi aynı zamanda AKP’nin Suriye politikasının çökmesi ve tıkanması anlamına geldiğini söyleyen HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, “AKP’de, MHP’de ve diğer iktidar ortaklarında dipte kalmış, güçlü bir öfke var. Bunun intikamı alınıyor” dedi.

-1990’lı yıllarda Türk ordusu Güney Kürdistan topraklarına 9 büyük işgal saldırısında bulundu. “Balyoz”, “Çekiç”, “Atmaca” ve “Sandviç” gibi iddialı isimler verilen saldırılarda sonuç değişmeyecek, ağır zaiyatlarla geri çekilmek zorunda kalacaktı.

-1 Mayıs'a ilişkin açıklama yapan KON-MED,1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçi Bayramı'nın Almanya tüm eyaletlerinde kutlanacağını belirterek etkinliklere katılım çağrısında bulundu.

-Avusturya hükümetinin cezaevleri ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a tecride dair bir soru önergesine yanıtta, AİHM kararları ile CPT’nin hazırladığı raporlardaki tespitlerin önemine vurgu yapıldı.

-Geçtiğimiz hafta yayınladıkları bir bildiriyle Fransa Cumhurbaşkanını göç ve güvenlik konularında sert önlemler almaya çağıran emekli askerlerle aynı bildiriye imza atan görevli subayların ifadeye çağrılacakları duyuruldu.

-Suudi Arabistan yönetiminin ilişkilerinin gergin olduğu Türkiye’ye ülkedeki çok sayıda okulun kapatılması kararını ilettiği öğrenildi.